Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Решите се мољаца уз помоћ ЈЕДНОСТАВНИХ ТРИКОВА: Заштитите одећу, али и храну

Решите се мољаца без употребе хемикалија

1671265868_shutterstock_1860383701.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Понекад ни амбалажа не може да сачува храну од ових досадних инсеката, али постоје начини како да из ове борбе изађете као победник.

Топла и влажна места никада нису добар избор за чување хране, а један од разлога је и тај што се на таквим местима задржавају мољци. Међутим, мољци се могу уселити и у ваш ормар с одећом и уништити омиљену гардеробу.

Зато је намирнице најбоље чувати у посебним теглама с поклопцима. Такође, храна која се налази у пластичним амбалажама лак је плен инсектима, а нарочито мољцима. Они су и велики љубитељи житарица целог зрна, интегралног пиринча, хељде, брашна итд.

Прочитајте још: 5 ствари које треба да УКЛОНИТЕ ИЗ КУПАТИЛА да бисте га учинили пространијим

Лаванда, лимунска трава Уколико желите да ваше намирнице буду сигурне од мољаца, то можете обезбедити на веома лак начин. Потребно је да у своје кухињске ормаре оставити предмете који одбијају мољце као што је лаванда или лимунска трава. Такође, уколико желите да се решите мољаца направите привезак од комадића дрвета, па га напрскајте уљем пачулија. Потом привезак окачите у ормар где се налази ваша одећа или у кухињу где складиштите храну. Уколико не волите мирис пачулија, можете додати и неколико капи етеричног уља лимуна или грејпа.

Направите сами Мољаца се можете решити и уз помоћ распршивача против мољаца који такође можете направити сами. Потребна вам је кашика алкохола, 30 капи етеричног уља лаванде и децилитар дестиловане воде. Састојке сједините у бочици, протресите, а потом попрскајте површину полице ормара.

Познато је да се инсеката можете решити разним биљкама које имају интензиван мирис, а мољце можете отерати ловоровим листом. Његов интензиван мирис спријечиће мољце да се уселе у ваш ормар, а довољно је да листове ставите на полицу.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas