· · Коментари: 0
фенг схуи

Ове ствари одмах морате избацити из СПАВАЋЕ СОБЕ: Спречавају проток позитивне енергије

Скоро сви их имамо у својим собама, несвесни да доносе лошу енергију

1651686949_ali-inay-0h9LsnY13Hs-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Спаваће собе наш су простор у ком се одмарамо, читамо књиге, слушамо музику, спавамо, односно, то је наш кутак за мир у ком проводимо доста времена. Зато фенг шуи овој просторији придаје велику важност - ако се у спаваћој соби накупи превише негативне и лоше енергије то се може одразити и на расположење, креативност, продуктивност, међуљудске односе, али и на здравље. Можда нам се многе ствари које држимо у спаваћој соби чине неважним, али оне могу спречити проток прозитивне енергије.

Зато се решите ових предмета.

Опрема за вежбање

Ово се нарочито односи на оне који воле да вежбају у својим собама. Веровање да опрему за вежбање не би требало да држите у својој соби проистиче из њене сврхе. Наиме, примарна функција собе је одмор, релаксација и уживање, а опрема за тренинг доноси енергију која може допринети погоршању међуљудских односа. Она може донети напетост и исцрпљујућу енергију, па би требало избегавати држање тегова, трака, собног бицикла у просторији у којој спавамо. Препоручује се да у вашој соби буде што мање ствари, углавном намештај и расвета.

Прочитајте још: Да ли је безбедно користити ДРВЕНИ ПРИБОР у кухињи? Сазнајте које су предности и мане и како их правилно одржавати

Суво цвеће

Све што је суво, увенуло и изгубило сваки облик живота под хитно треба избацити! Енергија коју ће вам донети увело цвеће свакако не може бити добра.

Неуредне полице и ормари

Несређен и неуредан ормар или било који простор, блокираће проток "чи" (позитивне) енергије. Ове блокаде даље утичу на креативност, добро здравље, добре односе и проток новца. Свако гомилање ствари које вам више не служе, које су покварене или немају сврху, једноставно не доноси добру енергију. Зато се препоручује да имате више празног простора на полицама и ормарима, односно да их не затрпавате сувишним стварима. Ствари је боље држатиу затвореним фиокама и ормарима него на отвореним полицама. Још један важан простор јесте онај испод кревета. Он обавезно мора бити празан!

Прочитајте још: Где треба да поставимо фигуре СЛОНА у кући? Значења према ФЕНГ СХУИ дисциплини

Кактуси

Ову симпатичну биљку најбоље би било држати у дворишту или тераси - фенг шуји стручњаци сматрају да, уколико ову биљку држите у вашој кући, може вам донети енергију која нарушава хармонију и слогу. За спаваћу собу препоручује се биљка бамбуса, која вам доноси енергију просперитета и напретка.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.