Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Овим стварима у дому није место: Чега прво треба да се "ослободимо"?

Многима је тешко да се ослободе старих ствари из куће, чак иако им више не служе и само заузимају простор

1665304198_boxes-g0b30ae4f7_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Чишћење простора не доноси само ред, чистоћу и отворен простор, који су неопходни за срећу и склад у дому, већ доносе и отпуштање негативне, устајале енергије.

Што више имате непотребних ствари у дому, атмосфера у кући се енергетски "загађује". Када у дому доминирају ствари које вам нису потребне, старо не дозвољава да у живот дође нешто ново. Такве ствари, старе, сломљене и оштећене, заправо се у фенг шуију повезују као енергетски вампири - могу носити набој негативнеенергије.

Корак 1: одвојите време

Да бисте се радикално ослободили дом од непотребних ствари, одвојите довољно времена за то. Издвојите два, а по могућности три дана активног "чишћења". Добра је идеја да се велико чишћење обави одмах, уместо да одуговлачите. Свако одуговлачење може само додатно узроковати неред.

Прочитајте још: Генијалан трик: Уклоните загореле мрље са пегле на најбржи и најјефтинији начин (ВИДЕО)

Корак 2: Филтрирајте "токсичне" ствари

Сакупите на посебну гомилу ствари које изазивају негативне емоције. Они могу бити повезани са лошим периодом у животу или са особом са којом више не комуницирате. Бескорисни предмети могу се одмах бацити и рециклирати. Све што је сломљено и оштећено, само ће додатно скупљати лошу енергију и прашину у кући.

Корак 3: опростите се од онога што није корисно

У други угао одложите ствари које нисте користили више од годину дана. Мало је вероватно да ће вам требати у будућности. То су предмети које већ одређено време уопште нисте користили, не рачунајући сезонске ствари. Такв епредмете можете поклонити онима којима су заиста потребни.

Прочитајте још: Најбољи метод за чишћење судопере: Ево од чега би прво требало да почнемо

Корак 4: култивишите празан простор

Да ли сте успели да се решите неколико кутија непотребних ствари, па чак и да баците неколико гломазних предмета? Одморите се и немојте журити да попуните упражњени простор нечим другим. Чак и ако сте током година развили такву навику. Можете постати и минималиста са намером који намерно оставља простор празнијим и отвореним како би имао више места за уживање, покрете кроз кућу и отвореност за све ново.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas