Oglas
· · Komentari: 0

Ovim stvarima u domu nije mesto: Čega prvo treba da se "oslobodimo"?

Mnogima je teško da se oslobode starih stvari iz kuće, čak iako im više ne služe i samo zauzimaju prostor

1665304198_boxes-g0b30ae4f7_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Čišćenje prostora ne donosi samo red, čistoću i otvoren prostor, koji su neophodni za sreću i sklad u domu, već donose i otpuštanje negativne, ustajale energije.

Što više imate nepotrebnih stvari u domu, atmosfera u kući se energetski "zagađuje". Kada u domu dominiraju stvari koje vam nisu potrebne, staro ne dozvoljava da u život dođe nešto novo. Takve stvari, stare, slomljene i oštećene, zapravo se u feng šuiju povezuju kao energetski vampiri - mogu nositi naboj negativneenergije.

Korak 1: odvojite vreme

Da biste se radikalno oslobodili dom od nepotrebnih stvari, odvojite dovoljno vremena za to. Izdvojite dva, a po mogućnosti tri dana aktivnog "čišćenja". Dobra je ideja da se veliko čišćenje obavi odmah, umesto da odugovlačite. Svako odugovlačenje može samo dodatno uzrokovati nered.

Pročitajte još: Genijalan trik: Uklonite zagorele mrlje sa pegle na najbrži i najjeftiniji način (VIDEO)

Korak 2: Filtrirajte "toksične" stvari

Sakupite na posebnu gomilu stvari koje izazivaju negativne emocije. Oni mogu biti povezani sa lošim periodom u životu ili sa osobom sa kojom više ne komunicirate. Beskorisni predmeti mogu se odmah baciti i reciklirati. Sve što je slomljeno i oštećeno, samo će dodatno skupljati lošu energiju i prašinu u kući.

Korak 3: oprostite se od onoga što nije korisno

U drugi ugao odložite stvari koje niste koristili više od godinu dana. Malo je verovatno da će vam trebati u budućnosti. To su predmeti koje već određeno vreme uopšte niste koristili, ne računajući sezonske stvari. Takv epredmete možete pokloniti onima kojima su zaista potrebni.

Pročitajte još: Najbolji metod za čišćenje sudopere: Evo od čega bi prvo trebalo da počnemo

Korak 4: kultivišite prazan prostor

Da li ste uspeli da se rešite nekoliko kutija nepotrebnih stvari, pa čak i da bacite nekoliko glomaznih predmeta? Odmorite se i nemojte žuriti da popunite upražnjeni prostor nečim drugim. Čak i ako ste tokom godina razvili takvu naviku. Možete postati i minimalista sa namerom koji namerno ostavlja prostor praznijim i otvorenim kako bi imao više mesta za uživanje, pokrete kroz kuću i otvorenost za sve novo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas