Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕНТЕРИЈЕР

Ово је постао НАЈВЕЋИ ХИТ у уређењу ентеријера: Мешавина два најпопуларнија СТИЛА је прави ПОГОДАК! (ФОТО)

Како да у свој дом унесете савршенство Скадинавије и разиграност и сунце Калифорније

1615815946_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен/Истаграм интериор.бy.цц
Oglas

Минималистички, скандинавски стил уређења популаран је већ годинама, а велики ривал му је шаренији, опуштенији калифорнијски стил. 

Али, не морате да се определите само за један, јер сада све више људи у свој дом уводи хибрид ова два правца у дизајну ентеријера.

Такозвани скандифорнијски стил уређења сваким даном има све већи број поклоника у свету љубитеља ентеријера.

Реч је о споју хладне скандинавске елеганције и лежерног бохо изгледа специфичног за калифорнијске домове - скандифорнијском стилу.

Бели зидови и комади од светлог дрвета


Све почиње с чистом, у најбољем случају белом позадином. Љубитељи скандифорнијског шика ослањају се на неутралне и светле боје зидова без пуно детаља на истима попут зидних украса и слика.

Комади намештаја и подови у већини случајева израђени су од светлог дрвета или тиковине.

 Зидови обложени дрветом или уградни ормари такође су врло популарни. У односу на примере из 50-их, зидне облоге и уграђени ормари данас изгледају врло урбано у комбинацији с чистим украсним елементима, а топле нијансе попут црвене боје рђе или сенфа употпуњују целокупну слику и опонашају калифорнијско сунце.

Чисте линије

Како би калифорнијски, бохо стил у животном простору био компатибилан скандинавском, потребно је пажљиво одабрати комаде намештаја и декоративне елементе.

Превише ствари калифорнијског стила у простору могу да резулутују неуредним изгледом и мање да се уклопе у нордијску визију дизајна.

Зато се љубитељи скандифорнијског изгледа интеријера ослањају на јасне, равне линије и минималистичке декорације, а неретко се служе огледалима која рефлектују светлост и самим тиме боље осветљавају простор.

                        ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas