Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет најмодернијих боја за кухињу: Ево које иду у заборав, а које се враћају на велика врата

Боје зидова и елемената у кухињи су, према речима стручњака, прва ствар на коју треба да обратите пажњу када уређујете ову просторију у свом дому.

1690797427_shutterstock_1155972094.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Предност је што је избор боја велики, те вам даје слободу да се изразите, било да је ваш дом уређен у модерном, сеоском или урбаном стилу.

Дизајнери ентеријера сада откривају које кухињске боје излазе из моде за 2024. годину и којим нијансама треба да их замените.

1. Суптилна ружичаста уместо јаке црвене

Елегантна и нежна ружичаста је неоспорно тренд боја у овом тренутку.

- Овај тон савршено функционише у малој кухињи која је прилично мрачна и која пати од недостатка природног светла - каже дизајнерка Елизабет Хај и додаје:

- Не само да уноси светлост и радост у простор, вец́ такође истиче и наглашава све акцентне боје у просторији.

2. Беж боја уместо сиве

Уместо сиве, све више дизајнера и декоратера посеже за беж нијансама. Ова неутрална варијанта додаје топлину и елеганцију кухињи.

3. Жута боја уместо беле

Беле кухиње, које су многима омиљене, више нису пожељан кухињски тренд, као што су некада биле. Ових дана дизајнери и клијенти посежу за нијансама које подижу расположење, како би својим кухињама додале дашак радости живота. Није изненађујуц́е то што се жута нашла у центру пажње кухињске шеме боја за 2024. годину.

Жута боја доноси топлину на сваку површину у кухињи испуњену светлошц́у.

- Ова весела боја прожима просторију оптимизмом и савршена је за уношење осец́аја позитивности у дом. Жуте кухиње су такође веома умирујуц́е, посебно када су упарене са хладним, умирујуц́им тоновима као што су сива и нежно плава - објашњавају стручњаци.

4. Морнарско-плаву замените кобалт плавом

Морнарско-плава ц́е увек бити популарна, али у последње време дизајнери разматрају мекше, суптилније, спокојне варијације у модерној кухињи. Нијанса која је одувек била популарна у свету ентеријера - кобалт плава, би требало да буде боја за кухињу 2024. године.

- Избегавајте хладне нијансе. Уместо тога, пронађите оне које имају топле тонове и они ц́е бити сјајна позадина за уметничка дела и дрво - кажу дизајнери.

5. Пастелне уместо тамних боја

Тамне боје кухињских ормариц́а су некада сматране најбољим бојама за кухињу. Међутим, прошли смо пун круг, као и вец́ина трендова, и сада се у моду поново враћају пастелне нијансе које су раније красиле кухиње из 1950-их.

- Пастелне боје ће створити мирну атмосферу у дому. Нуде шармантну алтернативу неутралним или тамним нијансама, оне су умирујуц́е, али истовремено могу да дају додатну живост просторији без да буду надмоц́не - каже дизајнер Дејвид Мотерсхед.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas