· · Коментари: 0
ЕНТЕРИЈЕР

Планирате кречење? Ово ће бити најпопуларнија боја зидова за 2022. годину, која ће унети ОПТИМИЗАМ у ваш дом

Представљамо вам боју која ће бити популарна у ентеријерима за нову 2022. годину.

1632739191_living-room-4508291_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Једна позната британска компанија за уређење домова открила је најпопуларнију нијансу за 2022. годину, а то је светлоплава, која је проглашена бојом 2022. године.

Светлоплава је врло префињена боја која се доводи у везу са спокојем и тишином. Повезана је и са ваздухом, а сматра се да у дом доноси оптимизам, срећу и лакоћу.

Прочитајте још: ПЕТ кућхих навика које скоро СВИ чинимо, а привлаче ЛОШУ енергију и утичу на ФИНАНСИЈЕ

Психолози сматрају да свака боја изазива одређене емоције.

Црвена и жута боја изазивају осећај глади и повећавају активност, због чега их често користе ланци брзе хране. С друге стране, плава и зелена су повезане са природом, па имају смирујући ефекат на људе, док црно-бела комбинација представља елеганцију, суздржаност и чистоћу.

Светлоплава нијанса која је изабрана бојом за 2022. годину подсећа на небо, сунчани дан без облака, па зато и не чуди што је баш она водећа када је у питању декорација ентеријера за нову сезону. Ово је нијанса духовности, мудрости, стрпљења, истине, смирености, а психолози сматрају да светлоплава боја надахњује велика постигнућа, доноси мир у души, јача интуицију и жудњу са знањем.

Фото: Пиксабеј

Поред зидова, можете променити и намештај или само докупити прекриваче, украсне јастучиће и остале декоративне предмете у овој нијанси. Такође, контраст светлоплаве и беле боје на зидовима сјајно утиче на расположење, а сматра се да је ова комбинација идеална и за спаваћу собе јер помаже у борби против несанице.

Ако убаците светлоплаву боју у радну собу, повећаћете когнитивне способности, а за дневну собу идеалне би биле и слике на којима се истиче ова нијанса, посебно ако је реч о небу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.