· · Komentari: 0
ENTERIJER

Planirate krečenje? Ovo će biti najpopularnija boja zidova za 2022. godinu, koja će uneti OPTIMIZAM u vaš dom

Predstavljamo vam boju koja će biti popularna u enterijerima za novu 2022. godinu.

1632739191_living-room-4508291_1920.jpg
Foto: Piksabej

Jedna poznata britanska kompanija za uređenje domova otkrila je najpopularniju nijansu za 2022. godinu, a to je svetloplava, koja je proglašena bojom 2022. godine.

Svetloplava je vrlo prefinjena boja koja se dovodi u vezu sa spokojem i tišinom. Povezana je i sa vazduhom, a smatra se da u dom donosi optimizam, sreću i lakoću.

Pročitajte još: PET kućhih navika koje skoro SVI činimo, a privlače LOŠU energiju i utiču na FINANSIJE

Psiholozi smatraju da svaka boja izaziva određene emocije.

Crvena i žuta boja izazivaju osećaj gladi i povećavaju aktivnost, zbog čega ih često koriste lanci brze hrane. S druge strane, plava i zelena su povezane sa prirodom, pa imaju smirujući efekat na ljude, dok crno-bela kombinacija predstavlja eleganciju, suzdržanost i čistoću.

Svetloplava nijansa koja je izabrana bojom za 2022. godinu podseća na nebo, sunčani dan bez oblaka, pa zato i ne čudi što je baš ona vodeća kada je u pitanju dekoracija enterijera za novu sezonu. Ovo je nijansa duhovnosti, mudrosti, strpljenja, istine, smirenosti, a psiholozi smatraju da svetloplava boja nadahnjuje velika postignuća, donosi mir u duši, jača intuiciju i žudnju sa znanjem.

Foto: Piksabej

Pored zidova, možete promeniti i nameštaj ili samo dokupiti prekrivače, ukrasne jastučiće i ostale dekorativne predmete u ovoj nijansi. Takođe, kontrast svetloplave i bele boje na zidovima sjajno utiče na raspoloženje, a smatra se da je ova kombinacija idealna i za spavaću sobe jer pomaže u borbi protiv nesanice.

Ako ubacite svetloplavu boju u radnu sobu, povećaćete kognitivne sposobnosti, a za dnevnu sobu idealne bi bile i slike na kojima se ističe ova nijansa, posebno ako je reč o nebu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.