· · Коментари: 0
ТРИКОВИ ПРАВИХ ДОМАЋИЦА

Рецепт за МИРИСАН веш је ДОМАЋИ ПРАШАК за прање! Ево како да га направите и уштедите гомилу новца

Килограм прашка за прање веша у машини више не мора бити најскупља ствар на вашем списку потрепштина

1664140024_washing-powder-g27ef3fa64_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Индустријски прашкови за прање веша могу стајати много новца, посебно ако имате већу породицу и често палите машину за прање. Доносимо вам рецепт за домаћи еко прашак за веш, који ће бити безбедан за кожу, здрав за природу и учиниће да ваш веш мирише беспрекорно.

Прочитајте још: Укусан и ароматичан начин припреме зимнице: Зачините КИСЕЛЕ КАСТРАВЧИЋЕ најбољом комбинацијом биљака

Састојци за припрему:

  • 50 грама неког биљног сапуна, домаћег још боље, ако га имате, или неког за уклањање флека
  • 1,5 литар кључале воде, прокуване у шерпи или кувалу
  • 1 - 2 супене кашике соде за прање. То није сода бикарбона, већ калцинисана сода која се користи за прање буради, у текстилној индустрији  и набавља се у пољопривредним апотекама

Поступак припреме:

Преко наренданог сапуна сипати кључалу воду, оставити 10 минута да се охлади и онда додати соду за прање. Мешати повремено на сваких сат, пола сата и оставити да се скроз охлади. Када се охлади сипати у посуду.

Временом смеса добија све више геласту форму и згушњава се. Препорука је да се чува у пластичној посуди. 

Држите се тачних мера, јер ако ставите више воде биће јако ретко, а ако ставите више сапуна, густо, односно можда ће толико да се стврдне да нећете моћи користити.

Опционо можете додати и етерична уља.  Након овога. веш је мекан и мирисе на чисто и здраво.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.