Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ФЕНГ ШУИ СТРУЧЊАКА: Ствари које треба да унесете у свој дом да би привукли срећу и благостање

Према фенг шуи филозофији постоје ствари које ће вам помоћи да отерате негативну енергију

1693732814_shutterstock_1523300081--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Дом није само место одмора, већ и подручје снаге. У угодном простору увек влада енергија благостања и просперитета, а одређене ствари могу је покварити. Оне привлаче не само негативне емоције, већ привлаче и несрећу.

Важно је водити рачуна о предметима које уносите у свој животни и радни простор. Док се верује да неки предмети привлаче богатство и срећу, други могу имати супротан ефекат и донети негативну енергију и финансијске проблеме.

Следећи начела фенг схуија и окружујући се предметима за које се верује да повећавају позитивну енергију и обиље, можете створити окружење које подржава финансијске циљеве и тежње. Осим тога, важно је запамтити да начин размишљања и деловања такође играју значајну улогу у привлачењу богатства и просперитета.

Култивисањем позитивног начина размишљања усмереног на обиље и подузимањем практичних корака према финансијским циљевима, можете радити на стварању живота финансијске сигурности и обиља.

Предмети који привлаче новац, срећу, љубав и успех

Хватач снова

Хватачи снова од пауновог перја користе се у азијским културама за привлачење среће. Ови фенг схуи предмети обично висе изнад кревета јер се верује да дају само сретне снове, док хватају оне штетне. Помажу у уклањању негативне енергије из вашег простора.

Зелене биљке и цвеће

Зелена је боја обиља па ће додавање одређених биљака помоћи да се повећа проток богатства и привуче новац у простор. Можете одабрати срећни бамбус као најбољу подршку која ће донети срећу. Ова срећна биљка успева у свим условима осветљења и може унети дивну енергију у ваш дом. Још један врло популаран фенг схуи симбол је цвет хризантеме. Може донети пуно среће и радости у кућу. Овај цвет представља сунце, стога може унети позитивну енергију у дом која ће повећати срећу и дати вам мало животворне енергије, баш попут јарког сунца. Тако можете побољшати и повећати просперитет.

Кинески новчићи

Сматрају се амајлијом за срећу, али осим за заштиту и радост, медене кинеске кованице можете користити и за привлачење новца. Можете их изложити у дому тако да их окачите на зид, уоквирите или једноставно поставите на било коју површину. Можете их чак и ставити негде где их само ви можете видети. Само проверите је ли yанг страна, то јест страна с четири знака, окренута према горе. Још један популаран начин чувања ових кованица је да их носите у новчанику или џепу, обично три кованице повезане црвеном врпцом.

Буда

Покушајте пронађете Буду како подиже руке изнад главе. Златни Буда јединствен је и снажан облик благостања који вековима користе широм света. Темељи се на веровању да злато представља богатство и добру срећу. Када златног Буду поставите у дом или уред, он уноси позитивне енергије у ваш живот, помажући у стварању обиља и просперитета у свим подручјима живота.

Фенг схуи корњача

Ово је још један изврстан додатак сваком дому јер представља дуг живот, заштиту, сигурност и миран живот. Од кључне је важности поставити корњаче на стратешка места у кући.

Фенг схуи жаба

Такође бисте могли да размислите о постављању златне скулптуре кинеске новчане жабе – ово је троножна статуа жабе или жабе с новчићем у устима. Жабе се сматрају се знаком среће и благостања. Често се користе за доношење богатства и обиља у дом. Много је митова и легенди везаних уз ова мала бића, али једно је сигурно – оне представљају срећу. Поставите је тако да буде окренута ка вратима просторије, најбоље у дневну собу. Ставите фигуру жабе на црвени папир или око ње вежите црвену траку.

Фигура златне рибице у скоку

Имати златну рибицу која скаче у дому одличан је начин да у живот привучете радост и срећу. Ове су рибе познате по својој способности да искоче високо из воде, а ова симболика може помоћи да постигнете своје циљеве. Кад видите златну рибицу како скаче, то је знак да ће се догодити добре ствари.

Фигура змаја

Према фенг схуију змај симболизује успех, лепоту, моћ и обиље. Змај мора бити окренут према соби уместо према вратима или прозору. Ако га држите окренутима према вратима, дом ће губити благостање и обиље.

Фигура сове

У многим културама сове се сматрају моћним тотемом знања и мудрости. У неким се културама на њих гледа као на извор заштитне енергије. Када се правилно постави, сова може донети срећу и обиље. Такође се користи за одвраћање несреће или преокретање негативности. Препоручује се да сову поставите уз стабло новца или с фигурицом у облику жабе с новчићима, или на место где чувате уштеђевину.

Акваријум

Добар облик за акваријум је круг, шестоугао и правоугаоник. Не постављајте га насупрот прозора и улаза у стан јер ће ваше финансије истицати кроз све пукотине. Али можете га поставити с леве стране до врата. Најбоље га је ставити у дневну собу, где примате госте. Кинези традиционално стављају осам златних рибица, јер број 8 представља просперитет у фенг схуију, те једну црну златну рибицу како би привукли новац.

 

 

Слика или фигура осам коња доноси енергију успеха, славе, слободе и брзине. Јужни део стана је једно од најбољих места за постављање симбола коња. Не стављајте слике или фигуре коња у спавац́у собу и избегавајте коње који су тужни или љути. Обратите пажњу на положај улазних врата када постављате овај постер или фигуру. Проверите је ли смер у којем коњи трче у кућу, не постављајте их у галопу тако да гледају према вратима, јер желите да њихова енергија буде усмерена унутар куц́е. Ову фигуру можете набавити у златној, црвеној, зеленој, кристалној и наранџастој боји.

Симболи луксуза

Фотографије, ликовна уметност или скулптуре који представљају тежњу да се ‘има све’ су пожељни. Модел играчке скупог аутомобила, слика виле или фотографија човека који стоји на највишој планини на свету врсте су слика које би требало да размотрите.

Ваза богатства

Ваза богатства моћан је фенг схуи лек за који се верује да привлачи богатство и просперитет. То је посуда која је испуњена симболичним предметима који представљају богатство, попут златника, кристала и полудрагог камења. Ваза се затим поставља на истакнуто место у дому, као што је дневна соба или кутак богатства (југоисточни део простора).

Фенг схуи стабло новца

Дрво новца популаран је фенг схуи лек за који се верује да привлачи новац и обиље. Дрвце се обично израђује од кристала или полудрагог камења и поставља се у кутак богатства дома или канцеларије. Број листова на дрвету такође је важан, а више лишћа представља више богатства и обиља.

Срећна мачка

Срећна мачка, такође позната као Манеки-Неко, популаран је предмет за који се верује да доноси срећу и богатство. Мачка се често приказује с подигнутом шапом, као да мами срећу. Срећна мачка обично се поставља у кутак богатства или близу улаза у дом.

Кристални лотос

Још један фенг схуи предмет који привлачи срећу и новац је кристални лотос. Такође се каже да доноси срећу онима који траже романсу у свом животу. Фенг схуи стручњаци предлажу постављање кристалног лотоса у југозападни угао, близу прозора како би се створила позитивна енергија.

Кристална кугла

Овај посебан фенг схуи предмет може увелико да подстакне пословну срећу. Такође може донети неке побољшане односе и побољшати каријеру. Ако сте студент, може помоћи да будете бољи у учењу и испитима. Ову куглу треба поставити у смеру сјевероистока радног стола, пише Атма.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas