Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети за чишћење туш кабине: Изгледаће БЛИСТАВО и свеже у само неколико корака

Чишћене туш кабине више не мора да буде ноћна мора

1665921736_Foto-Pexels-Pixabay-kupatilo.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Са сигурношћу се може рећи да чишћење купатила није на списку најомиљенијих кућних послова, а једно од најважнијих подручја за чишћење у купатила је – туш кабина. Она може да буде пуна бактерија, па је потребно редовно је чистити, а понекад и дубински.

Ево неколико савета који ће вам омогућити да потпуно очистите свој туш, и да он изгледа блиставо и свеже у само неколико корака, пише Тхе Сун.

Пре свега, очистите подручје од свих бочица шампона, гелова за туширање, сапуна и бријача. Започните с чишћењем главе туша око које се може накупити каменац, чинећи туш мање снажним и усмеравајући воду у чудним смеровима. Да бисте се решили каменца, потребна вам је обична пластична кеса, гумица и сирће. Главу туша прво скините, а затим пластичну кесу напуните сирћетом, у њу уроните главу туша и затегните гумицом. Оставите главу туша у сирћету преко ноћи и ујутро ће бити као нова.

Прочитајте још: Најбоље биљке за држање у спаваћој соби: Оне не траже много светла

Одвод туша тамно је и влажно подручје које већина избегава да редовно чисти. Оно што треба да урадите је да ставите гумене рукавице и подигнете одводни сифон, и уклоните длаке или прљавштину. Можете искористити и жичану вешалицу коју ћете мало изравнати и извући напоље све што је запело на врху одвода или сајлу коју ћете провући целим путем како би рашчистила пролаз. Затим помешајте пола шољице алкохолног сирћета, соде бикарбоне и соли, те све сипајте у одвод и прелијте кључалом водом. Оставите да стоји 15 минута и онда прелијте с још кипуће воде.

Каменац и водени трагови могу брзо учинити да врата туша изгледају прљаво па је врло важно темељно их очистити. Направите комбинацију алкохолног сирћета с дестилованом водом у односу 3:1 и ставите у посуду у микроталасну пећницу на 60 секунди.  Након што се течност охлади, сипајте је у флашицу с распршивачем. На врата нанесите слој спреја, равномерно покривајући целу површину. Оставите да одстоји од три до пет минута. Одозго надоле осушите врата крпом од микровлакана, а затим оставите врата отворена како би преостала влага испарила с површине стакла.

Мрље и прљавштина лако се могу ухватити за плочице у тушу, а у неким случајевима почне и расти плесан. Започните с прскањем плочица врућом водом како бисте омекшали сву прљавштину и отворили поре у фугама. Затим узмите средство за чишћење, а можете га направити и сами од мешавине сирћета и воде, и премажите њиме плочице. Оставите од одстоји око десет минута пре него што почнете с рибањем четкицом за зубе, али припазите да не огребете плочице. На крају све исперите и обришите крпом од микровлакана.

Завесе за туш лако се чисте, а многе се могу прати у машини за веш. Пажљиво скините завесу и ставите је у машину на топло прање. Употребите благи течни детерџент и поново је поставите на туш када је опрана. Влажне мрље доводе до раста плесни, па отворите завесу да се осуши.

Биће потребно опрати и под туш кабине, а то такође није тежак задатак. Исперите или обришите сву прљавштину врућом водом и затим попрскајте мрље од сапуна или каменца течношћу за чишћење, и оставите око пет минута. Обришите сунђером и изрибајте ако су мрље тврдокорније. Након што изрибате прљавштину, добро исперите и оставите да се осуши на ваздуху.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas