Oglas
· · Komentari: 0

Saveti za čišćenje tuš kabine: Izgledaće BLISTAVO i sveže u samo nekoliko koraka

Čišćene tuš kabine više ne mora da bude noćna mora

1665921736_Foto-Pexels-Pixabay-kupatilo.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Sa sigurnošću se može reći da čišćenje kupatila nije na spisku najomiljenijih kućnih poslova, a jedno od najvažnijih područja za čišćenje u kupatila je – tuš kabina. Ona može da bude puna bakterija, pa je potrebno redovno je čistiti, a ponekad i dubinski.

Evo nekoliko saveta koji će vam omogućiti da potpuno očistite svoj tuš, i da on izgleda blistavo i sveže u samo nekoliko koraka, piše The Sun.

Pre svega, očistite područje od svih bočica šampona, gelova za tuširanje, sapuna i brijača. Započnite s čišćenjem glave tuša oko koje se može nakupiti kamenac, čineći tuš manje snažnim i usmeravajući vodu u čudnim smerovima. Da biste se rešili kamenca, potrebna vam je obična plastična kesa, gumica i sirće. Glavu tuša prvo skinite, a zatim plastičnu kesu napunite sirćetom, u nju uronite glavu tuša i zategnite gumicom. Ostavite glavu tuša u sirćetu preko noći i ujutro će biti kao nova.

Pročitajte još: Najbolje biljke za držanje u spavaćoj sobi: One ne traže mnogo svetla

Odvod tuša tamno je i vlažno područje koje većina izbegava da redovno čisti. Ono što treba da uradite je da stavite gumene rukavice i podignete odvodni sifon, i uklonite dlake ili prljavštinu. Možete iskoristiti i žičanu vešalicu koju ćete malo izravnati i izvući napolje sve što je zapelo na vrhu odvoda ili sajlu koju ćete provući celim putem kako bi raščistila prolaz. Zatim pomešajte pola šoljice alkoholnog sirćeta, sode bikarbone i soli, te sve sipajte u odvod i prelijte ključalom vodom. Ostavite da stoji 15 minuta i onda prelijte s još kipuće vode.

Kamenac i vodeni tragovi mogu brzo učiniti da vrata tuša izgledaju prljavo pa je vrlo važno temeljno ih očistiti. Napravite kombinaciju alkoholnog sirćeta s destilovanom vodom u odnosu 3:1 i stavite u posudu u mikrotalasnu pećnicu na 60 sekundi.  Nakon što se tečnost ohladi, sipajte je u flašicu s raspršivačem. Na vrata nanesite sloj spreja, ravnomerno pokrivajući celu površinu. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo nadole osušite vrata krpom od mikrovlakana, a zatim ostavite vrata otvorena kako bi preostala vlaga isparila s površine stakla.

Mrlje i prljavština lako se mogu uhvatiti za pločice u tušu, a u nekim slučajevima počne i rasti plesan. Započnite s prskanjem pločica vrućom vodom kako biste omekšali svu prljavštinu i otvorili pore u fugama. Zatim uzmite sredstvo za čišćenje, a možete ga napraviti i sami od mešavine sirćeta i vode, i premažite njime pločice. Ostavite od odstoji oko deset minuta pre nego što počnete s ribanjem četkicom za zube, ali pripazite da ne ogrebete pločice. Na kraju sve isperite i obrišite krpom od mikrovlakana.

Zavese za tuš lako se čiste, a mnoge se mogu prati u mašini za veš. Pažljivo skinite zavesu i stavite je u mašinu na toplo pranje. Upotrebite blagi tečni deterdžent i ponovo je postavite na tuš kada je oprana. Vlažne mrlje dovode do rasta plesni, pa otvorite zavesu da se osuši.

Biće potrebno oprati i pod tuš kabine, a to takođe nije težak zadatak. Isperite ili obrišite svu prljavštinu vrućom vodom i zatim poprskajte mrlje od sapuna ili kamenca tečnošću za čišćenje, i ostavite oko pet minuta. Obrišite sunđerom i izribajte ako su mrlje tvrdokornije. Nakon što izribate prljavštinu, dobro isperite i ostavite da se osuši na vazduhu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas