· · Коментари: 0

Шест НЕВЕРОВАТНИХ НАМЕНА ПРАШКА ЗА ВЕШ: Кориснији је него што мислите

Може се користити за мноштво различитих ствари, осим прања

1661174797_profimedia-0091835059.jpg
фото: Профимедиа

Детержент за веш, течан или у виду прашка коеистан је чак и за отчепљивање одвода. Изненадићете се када видите за шта је све користан.

1. Отчепљује одвод

Ако вам се запушио одвод, сипајте 1/4 шоље детерџента за веш у одвод у напуните лонас са 3,5 до 4,5 литара прокључале воде. Комбинавија вреле воде и клизавог детерџента помоћи ће да се одвод отпуши.

Прочитајте још: ТРИ ПРЕДМЕТА НИКАКО НЕ СМЕТЕ ДА ПОЗАЈМЉУЈЕТЕ ДРУГИМА: Према фенг шуи стручњацима тако истерујете срећу

2. Прање аутомобила

Сјајно средство за чишћење аутомобила јесте прашак за веш. Али, водите рачуна да не претерате са количином. Једна кашичица у канти воде је сасвим довољна како се не би оштетила фарба на аутомобилу.

3. Вишенаменски чистач

Прашак за веш може се користити за брисање површина у купатилу или неких других површина у дому. Сјајно уклања тврдокорну масноћу, па је неки користе и за одмашћивање запрљаних плехова, лонаца и тигања.

Прочитајте још: Ово је правилна техника: Цео живот усисавате ПОГРЕШНО, ово су грешке које сигурно правите (ВИДЕО)

4. Тапацирање

Детерџент за веш уклања мрље са одеће, а исти ефекат има и на намештај и тепихе. Све што треба да урадите јесте да малу количину прашка за веш нанесете на мрљу и протрљате влажном крпом како би дубље успео да продре прашак. ОСтавите да делује 5 до 10 минута, а потом исперите.

5. Прање подова

Састојци детерџента за веш одлично чисте подове. Једна кашичица детерџента довољна је по једној канти воде.

6. Одмашћује решетке из рерне

Решетке из рерне знају да буду поприлично прљаве. Када приметите да се на њима наталожило доста масти, потопите их у канти или кади напуњеној топлом водом. Додајте 3/4 шоље детерџента за веш и оставите да одстоји дуже време. Потом остатак масноће и прљаврштине уклоните сунђером или четком.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.