Oglas
· · Komentari: 0

Šest NEVEROVATNIH NAMENA PRAŠKA ZA VEŠ: Korisniji je nego što mislite

Može se koristiti za mnoštvo različitih stvari, osim pranja

1661174797_profimedia-0091835059.jpg
foto: Profimedia
Oglas

Deteržent za veš, tečan ili u vidu praška koeistan je čak i za otčepljivanje odvoda. Iznenadićete se kada vidite za šta je sve koristan.

1. Otčepljuje odvod

Ako vam se zapušio odvod, sipajte 1/4 šolje deterdženta za veš u odvod u napunite lonas sa 3,5 do 4,5 litara proključale vode. Kombinavija vrele vode i klizavog deterdženta pomoći će da se odvod otpuši.

Pročitajte još: TRI PREDMETA NIKAKO NE SMETE DA POZAJMLJUJETE DRUGIMA: Prema feng šui stručnjacima tako isterujete sreću

2. Pranje automobila

Sjajno sredstvo za čišćenje automobila jeste prašak za veš. Ali, vodite računa da ne preterate sa količinom. Jedna kašičica u kanti vode je sasvim dovoljna kako se ne bi oštetila farba na automobilu.

3. Višenamenski čistač

Prašak za veš može se koristiti za brisanje površina u kupatilu ili nekih drugih površina u domu. Sjajno uklanja tvrdokornu masnoću, pa je neki koriste i za odmašćivanje zaprljanih plehova, lonaca i tiganja.

Pročitajte još: Ovo je pravilna tehnika: Ceo život usisavate POGREŠNO, ovo su greške koje sigurno pravite (VIDEO)

4. Tapaciranje

Deterdžent za veš uklanja mrlje sa odeće, a isti efekat ima i na nameštaj i tepihe. Sve što treba da uradite jeste da malu količinu praška za veš nanesete na mrlju i protrljate vlažnom krpom kako bi dublje uspeo da prodre prašak. OStavite da deluje 5 do 10 minuta, a potom isperite.

5. Pranje podova

Sastojci deterdženta za veš odlično čiste podove. Jedna kašičica deterdženta dovoljna je po jednoj kanti vode.

6. Odmašćuje rešetke iz rerne

Rešetke iz rerne znaju da budu poprilično prljave. Kada primetite da se na njima nataložilo dosta masti, potopite ih u kanti ili kadi napunjenoj toplom vodom. Dodajte 3/4 šolje deterdženta za veš i ostavite da odstoji duže vreme. Potom ostatak masnoće i prljavrštine uklonite sunđerom ili četkom.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas