Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест невероватних трикова за ЧИШЋЕЊЕ: Олакшавају кућне послове, а потребно вам је неколико јефтиних намирница

Уклоните тврдокорне мрље на најједноставнији начин

1674112741_shutterstock_418284835-1-.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Краљица организације, Мила Шантел поделила је шест једноставних кућних трикова за које каже да је пожелела да их је много раније открила и испробала, јер јој олакшавају чишћење и одржавање куће.

1. Високе површине обложите старим новинама

Високе површине попут горњих делова ормара и висећих елемената у кухињи обложите старим новинама. Ово помаже у скупљању прашине, а уместо да се сваке седмице пењете са крпом у рукама и бришете те површине новине ћете једноставно покупити, бацити и заменити другим.

2. Сипајте беби уље у чисту судоперу

Шантел је објаснила да чишћење лавабоа и судопере увек завршава наношењем слоја дечјег уља.

,,Ово помаже у томе да капљице не остају на површини судопере и ту се суше, а површина ће дуже задржати сјај и блиставост“, поручује Мила.

Прочитајте још: Направите ДОМАЋЕ средство за уклањање ФЛЕКА СА ТЕПИХА за мање од 200 динара (РЕЦЕПТ)

3. Пена за бријање као средство за чишћење огледала

Пена за бријање постала је популаран производ који се користи у домаћинству, а на њу се многи ослањају акд је реч о чишћењу врата и плочица у туш кабини. Мила каже да пена за бријање такође чини чуда на огледалима у купатилу.

,,На огледало нанесите већу количину пене за бријање, оставите да делује 10 минута и потом нежно очистите крпом од микрофибера. Када овако чистите огледала, пена ће учинити да огледало дуже остане чисто и да не магли“, открива Мила.

4. Комбинација за чишћење туша и кабине

Бело сирће, течност за судове и уље чајевца у комбинацији су најбоље пенушаво средство за чишћење туша и купатила. Идеална размера за ово домаће средство за чишћење је да помешате једну шољу топлог белог сирћета са две кашике течности за судове и четири капи уља чајевца. Сипајте све у боцу са распршивачем, па тиме попрскајте туш кабину. После десетак минута само исперите топлом водом.

,,Бело сирће је природни елиминатор мириса и средство за уклањање мрља, течност за судове скида прљавштину, а уље чајевца природан је начин за уништавање буђи“, рекла је Шантел.

5. Уклоните непријатне мирисе у кантама уљем чајевца

Да бисте се решили непријатних мириса који долазе из канте за смеће, Мила Шантел саветује да једноставно додате неколико капи есенцијалног уља на памучну вату и убаците је испод уметка у канту за смеће.

Прочитајте још: Заборавите ХЕМИКАЛИЈЕ: Ако желите да ваше биљке ЦВЕТАЈУ, направите ове домаћа ЂУБРИВА

6. Рерну чистите пеном за бријање

На крају, Мила такође препоручује пену за бријање као одличну за чишћење врата рерне.

,,Напрскајте врата рерне и пустите да одстоји 10 минута пре него што их очистите магичном крпом“, саветује Мила.

Стотине хиљада људи који су видели њене савете за чишћење захвални су што их је поделила. Рекли су да ће сигурно испробати њене трикове, пише Аска.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas