Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Смањиће СТРЕС и пречистиће ваздух који удишете: Четири разлога због којих требате да узгајате собне БИЉКЕ

Помоћи ће вам да превазићете тешке животне периоде

1663410283_pots-g2747ec12d_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Осим декоративне улоге, собне биљке доносе нам много бенефита- представљамо вам 4 разлога због којих би требало да их има свака кућа

Сећате ли се свог осећаја када сте последњи пут шетали шумом? Управо тај осећај можете да доживите и у својој кући ако је оплемените собним биљкама! Можда ћете помислити да су захтевне за одржавање, али увек можете да изаберете биљке које се лако одржавају. Представљамо вам 4 разлога због којих би свака кућа требало да их има.

1. Смањују стрес и опуштају нас

Истраживања показују да људи који живе у градовима са мало зеленила склонији анксиозности и депресији, астми, кардиоваскуларним и аутоимуним болестима. Што смо више одвојени од природе, то смо одвојенији од себе, свог истинског бића. Биљке могу да нам помогну да природу, бар у мањем обиму, унесемо у свој дом и задовољимо своју дубоку психолошку потребу. Свакодневно гледање и провођење времена међу биљкама смањује ниво стреса, опушта, подстиче позитивне емоције и поправља расположење.

2. Пречишћавање ваздуха

Биљке чисте ваздух од загађивача - угљен-диоксида, азот-диоксида (из издувних гасова аутомобила), финих честица, прашине и испарљивих органских једињења (од освеживача ваздуха, средстава за чишћење и дезинфекцију). Због свега тога, биљке су веома важне за квалитет ваздуха у нашој кући.

Прочитајте још: Спречите НЕПРИЈАТНЕ мирисе из судопере: 4 савета за редовно ОДРЖАВАЊЕ ОДВОДА

3. Нова вештина или хоби

Осим што има позитивне ефекте на физичко и ментално здравље, гајење биљака је сјајан хоби који отвара простор за самоизражавање и креативнот, подстиче нас да учимо нешто ново (јер свака биљка има другачије потребе), пружа осећај задовољства. Истраживања показују да гајење биљака и њихово неговање представља један од начина да се изборимо са осећајем бескорисности, усамљености, да се брже опоравимо од болести или траума…

4. Естетки угођај

Биљке оплемењују сваки простор и по фенг шуију доносе срећу и благостање. Не морате да имате нови, модерни намештај да би ваша дневна соба или тераса били сређени, а боравак у њима пријатан и опуштајући. Било да цветају или само развијају нове листове, биљке су једна од најлепших украса сваког животног простора!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas