Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Собне биљке које одбијају инсекте и идеалне су за лето: Можете да их гајите на тераси

Искористите моћ собних биљака у борби против мува, комараца и паука

1688386972_shutterstock_2289710261.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Љубитељи биљака често улепшавају башту цвећем које привлачи инсекте, јер уживају у лету лептира и зујању вредних пчела радилица.

Међутим, кад је реч о нашем дому, ситуација је супротна - желимо заштиту од свих инсеката, нарочито комараца који досађују убодима, али и мрава и мува које могу да загаде храну.

Да бисте се одбранили од нежељених "гостију" помоћу природних средстава, предлажемо да гајите неке од биљака које терају инсекте.

Лаванду краси изузетно моћан мирис који нас умирује, а који инсекти не подносе. Она тера комарце, мољце и муве, а потребно јој је много сунца и оцедна земља да лепо успева.

Босиљак тера инсекте, али је и одличан савезник у кухињи. Зато га гајите уз кухињски прозор па ће помоћи у борби против мува.

Рузмарин треба да имате у близини, јер ће и он добро доћи при кувању. Такође, његова снажна арома тера инсекте.

Нана има освежавајући мирис који не прија пауцима, мравима и комарцима. Познаваоци света инсеката кажу да нана спречава њихово размножавање.

Кадифица, такође, отпушта мирис који смета инсектима, па од њих беже муве, комарци и пауци. Обезбедите јој место са пуно сунца, а она ће вам се одужити дивним цветовима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas