Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
будите опрезни

Сода бикарбона магична је намирница која уклања многе нечистоће, али ОВЕ ПОВРШИНЕ НИКАКО НЕ СМЕТЕ ЧИСТИТИ ЊОМЕ

Можете их трајно оштетити

1667303828_Foto-soda-bikarbona-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Скоро сваки трик за отклањање нечистоћа, флека и каменца укључује соду букарбона. Она је јефтина, приступачна и не садржи опасне хемикалије. Неизоставан је додатак и у кувању.

Али, оно што треба да имате на уму јесте да одређене површине није препоручљиво чистити овом познатом намирницом.

1. Мермер

Мермер и кварц могли би да се оштете ако их редовно чистите содом бикарбоном. Брисањем се троши горњи заштитни слој и временом могу настати огреботине.

2. Стакло

Ако желите огледало без огреботина, избегавајте соду бикарбону. Ова намирница додатно ће истаћи оштећења и неравнине на овом материјалу.

Прочитајте још: Воће које вам може помоћи да ОЧИСТИТЕ кућу: Никад не бисте помислили да ће вам ове НАМИРНИЦЕ бити корисне за одржавање дома

3. Дрвени подови и намештај

Сода бикарбона превише је абразивна како би се користила за чишћење дрвенарије. Временом може да истроши дрвени материјал и проузрукује видљива оштећења.

4. Све што садржи резбарене делове

Сода бикарбона се лако таложи по угловима и пукотинама. Тај прах ћете тешко уклонити, тако да би требало да избегавате чишћење ових површина познатом намирницом.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas