Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Ово ВОЋЕ И ПОВРЋЕ чисте боље од било које хемије, а међу њима је и ЛУК

Замените тешка средства пуна хемикалија воћем и поврћем у свом домаћинству.

1597309126_Depositphotos_36029493_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Памела Спенце је стручњак за чишћење и тврди да воће и поврће могу боље и квалитетније очистити дом од средстава са тешким хемикалијама, а такође је открила и како коју намирницу треба да  употребљавамо.

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Фото: Депозит

Кухиња

Како бисте уклонили загореле мрље на рерни, узмите лук и разрежите га на пола, а затим нежно трљајте по мрљама. Он садржи ензиме који у додиру са кисеоником стварају киселину која уклања масне наслаге.

Да киселине одлично уклањају мрље доказује и лимун – одличан је за чишћење купатила и површина у кухињи којима ће вратити стари сјај. Можете га исцедити и додати мало соде бикарбоне – добићете пасту коју можете намазати по површинама и пребрисати крпом.

Зидови

Ако су ваша деца ишарала зидове дрвеним бојицама, не брините. Огулите краставац и кором трљајте по флекама. Осим тога, сок краставца одличан је за прање огледала – спречиће да се магле.

Прочитајте још: БАКТЕРИЈЕ и ВИРУСИ се крију у КУХИЊИ: На ове делове обратити пажњу и ДЕЗИНФИКОВАТИ ИХ

Фото: Депозит

Дрво

За чишћење дрвених површина одличан алат је орах – њиме лагано истрљајте све површине и пребришите крпом.

Купатило

Каду можете да очистите грејпом. Разрежите га на пола, додајте шећер на на једној половини и трљајте унутрашњост каде. Након тога добро исперите водом како бисте уклонили остатке воћа и шећера.

Осим коре краставца, одлична је и она од банане – за полирање и то дословно свега! Желите ли да освежите лишће биљака или пак површине на којима се скупља пуно прашине, само узмите кору од банане и премажите. 

Фото: Пиксабеј

Микроталасна

За уклањање масних наслага из микроталасне узмите лимету, изрежите је на кришке, а затим ставите у посуду са водом у коју сте претходно додали мало сирћета. Ставите у микроталасну и укључите је на пет минута. Крпом ћете никад лакше пребрисати остатке.

Прочитајте још: Да вам све у кући буде блиставо и чисто потребан вам је само БЕБИ ПУДЕР: ЕВО шта све можете ОЧИСТИТИ користећи само њега

За крај - освеживач

Још једно цитрусно воће одлично је за употребу у домаћинству, а осим за чишћење, можете га користити и као освеживач ваздуха. Огулите наранџу, ставите је у стаклену посуду и додајте мало сирћета. Оставите две недеље, а затим процедите у боцу са распршивачем. Попрскајте по површинама за сјај и по просторији за угодан и пријатан мирис.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas