Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пролечно расположење

СРЕЂИВАЊЕ ДОМА: Четири лака посла за СВАКИ дан

Ако одвојите само неколико минута дневно за ове четири једноставне ствари, решићете већи део посла око чишћења

1650011975_kyle-arcilla-9PO1tMtT_QA-unsplash.jpg
Пхото:Унспласх
Oglas

Обавезно прилагодите распоред чишћења на основу породице. На пример, ако имате малу породицу која углавном једе напољу, хранана дневној бази онда неће бити приоритет. Измените своје свакодневне послове тако да одражавају потребе ваше породице. 

Очистите посуђе

Можда никада нисте видели шта се дешава са судопером пуним посуђа које је остављено да стоји, али није лепо. Мириси, мрље и необичан раст гљивица обично иду уз заборављено прљаво посуђе. Свакодневно чишћење посуђа је најбољи избор. Ако не можете да оперете суђе, барем направите правило да ће се посуђе стругати, испирати и слагати на дневној бази. Ово ће спречити да буђ и инсекти уђу у ваш дом. Ако имате машину за прање судова, користите је редовно.

Опрати веш

Не мора свака породица да пере веш свакодневно, али многи од нас сматрају да је неопходно барем дневно истрести веш. Са радном одећом, школским униформама, одећом за фудбалске тренинге и спортским униформама, породице могу створити много прљаве одеће. Свакодневно оптерећење може помоћи да се спречи луди трк да се на крају недеље пронађе бејзбол дрес на дну корпе или огромну гомилу. Ако имате заиста велику породицу, можда ћете морати да повећате количину веша на денвном нивоу. Срећом, веш је нешто што чак и деца школског узраста могу да раде уз минималан надзор након што су обучена.

Поспремити кућу

Ако свакодневно средите малу количинунереда, ваш дом је спреман за друштво у сваком тренутку. Неколико минута посремања сваког дана такође спречава да се ваш дом претвори у зону катастрофе којој ће бити потребни сати сређивања. Уредна соба чини велику разлику у нашој мотивацији да се ухватимо у коштац са већим пројектима. Користите 15-минутна чишћења као свакодневну помоћ да ваше главне собе буду спремне за посетиоце. Започните сесију брзог поспремања пре спавања. Учините то забавнијим покушавајући да победите своја најбоља времена или се тркајући против других чланова породице.

Сложите папирологију

Ако не поспремите документе свакодневно, ризикујете да се гомила папира нађе на свакој површини у вашем дому. Између нежељене поште, понуда писама, школских папира и потврда, папир може врло брзо завладати нашим домовима. Потребно је само неколико минута сваког дана да би се спречило веће нагомилавање. Ако је могуће, поставите центар за пошту са шредером, кантом за отпатке и залихама за слање поште. Проверите пошту једном дневно и бавите се сваком ставком док је отварате.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Са ових неколико послова који се обављају свакодневно, ваш дом ће изгледати уредно и бити спреман за друштво у сваком тренутку. Такође ћете ограничити своју потребу за дубинским чишћењем и одржавати свој дом без нереда и хигијене. Иако се можда не чини да сте радили много сваког дана, обавићете неопходне послове да би ваш дом функционисао лакше. Када се позабавите свакодневним пословима, осмислите шта да радите недељно, месечно и сезонски.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas