Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТВАРИ које ДНЕВНА СОБА треба да има: Дизајн треба да буде привлачан и удобан

Ту се окупљамо са пријатељима и породицом, опуштамо се, читамо... Зато дизајн дневне собе треба да буде привлачан и удобан, а то подразумева баланс великих и малих комада како би се добила пријатна и уједначена атмосфера.

1717052959_shutterstock_2118964904.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Ово је топ 5 захтева које треба да испуни

Нађите фокус

У свакој добро дизајнираној соби потребна је фокална тачка. То може да буде посебан комад намештаја, уметничко дело, камин... Она привлачи поглед, заокружује дизајн и даје осећај кохезије. И не, то није телевизор.

Разнолико седење

Соба треба да има основни комад за седење попут кауча или угаоне гарнитуре, али и неке додатне комаде попут фотеља и табуреа распоређених тако да делују опуштајуће и подстичу комункацију. Уз то, соба визуелно делује интересантније, а гости имају већу могућност избора, па ће им бити пријатније.

Боје су кључне

Не заборавите моћ боја при уређењу простора. Пратите правило 60–30–10 да бисте створили савршену равнотежу. То значи да 60 процената треба да заузимају доминантне боје, 30 процената секундарне боје и 10 процената акцентне нијансе. Тих 60 процената може бити боја ваших зидова или кауча, 30 процената могу бити завесе или тепих, а преосталих 10 могу бити мањи комади или декорације.

Тепих

Теписи дефинишу простор за седење у дневној соби и стварају мекани додир под ногама. Удобан тепих је неопходан за сваку дневну собу, јер ту проводите већину свог времена. Тепих треба да буде довољно велики да на њему стоје кауч и сто за кафу.

Добро осветљење

Чак и ако ваша дневна соба има пуно природног светла, и даље вам је потребно додатно осветљење, посебно ако простор користите ноћу. Одговарајуће осветљење је битно и за функционалност и за амбијент. Централно и додатна светла дају флексибилност и могућност да креирате жељену атмосферу.

Лични додир

Како дневна соба није изложбени простор, додајте и личне детаље који ће нагласити вашу енергију и персонализовати простор. То може да буде било шта што волите, биљке, свеће, слике.

(Блиц)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas