Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ствари које не треба да држимо на радном столу према ФЕНГ СХУИ правилима: Смањују концентрацију

Канцеларија и наш радни сто представљају место на коме проводимо велики део дана

1664534898_workplace-g6802c8032_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да бисмо били продуктивни, концентрисани на посао и креативни, потребни су нам одређени услови. Ево шта по фенг шуи учењу никако не треба држати на радном столу:

Остаци хране

По фенг шуију, неред акумулира негативну енергију што се лоше одражава на здравље, продуктивности, благостсање… С друге стране, остаци хране на столу лако могу да привуку инсекте и бактерије, стога све што не поједете баците! Ставите корпу за отпатке испод стола и баците све што вам не треба и што вам смета.

Превише канцеларијског материјала

Осим што је претрпан сто највећа грешка по фенг шуију, велика количина ствари вас спречава да се фоксусирате јер вам сваки предмет привлачи пажњу. То значи да је вашем мозгу теже да филтрира информације, што је проблем ако покушавате да завршите неки посао или се фокусирате на пројекат. Склоните папире у регистраторе, оловке и маркере у чашу, спајалице, маказе и слично у фијоку. Радни то треба да буде прегледан и да имате на њему слободан простор да радите.

Прочитајте још: Пажљиво бирајте рамове, тепихе и завесе: Ево како да постигнете изглед луксузнијег дома

Превише фотографија

Фотографије је боље држати у кући, него на радном месту, али ако баш желите, изаберите само једну- свог детета, породице или вољене особе. Канцеларија је место где се ради, стога је најбоље да у таквом окружењу не држите ствари које вам скрећу пажњу.

Освеживачи простора

Одређени мириси могу да повећају продуктивност и концентрацију. Али, ако радите у истој просторији с колегама, можда њима не прија мирис који се вама свиђа. Како их не бисте “гушили” својим аромама, ставите бочицу етеричног уља на сто и када пожелите, помиришите неколико пута.

Козметика

Многи воле да на столу држе крему за руке, средство за дезинфекцију, дезодоранс, турпију за нокте и слично, али ови предмети ипак треба да стоје у фиоци или у ормарићу. Радни сто треба да буде организован, а не да вас подсећа да треба да намажете руке или истурпијате нокте.

Прочитајте још: Једну намирницу додајте у ВОДУ КОЈОМ БРИШЕТЕ ПОДОВЕ: Заблистаће као нов

Шта треба да имате у радном простору?

  • Биљке које ствараију кисеоник и неутралишу негативну енергију, и зрачење електронских уређаја
  • Фенг шуи жабу која привлачи новац или благостање
  • Ако имате неку комоду у канцеларији, можете да ставите малу фонтану или слику на којој је мотив воде која тече јер то привлачи благостање и срећу

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas