· · Komentari: 0

Pažljivo birajte ramove, tepihe i zavese: Evo kako da postignete izgled luksuznijeg doma

Ne radi se o kupovini skupih stvari, već o njihovom stilizovanju na pravi način

1664273583_bedroom-g03ac1140c_1280.jpg
Foto: Pixabay

Provodimo mnogo vremena u svojim domovima, pa je važno kako se u njemu osećamo. 

Da bi se postigao osećaj kompletne i dobro uređene sobe, možete da sledite skup istih principa, a da ih uokvirite na svoj način, onako kako to odgovara vašem ukusu.

Trikovi do luksuznijeg izgleda doma

Zavese

Za luksuzniji izgled doma trebalo bi da stvorite izgled svetlih i velikih prostorija. Način na koji okačite zavese može da ima ogroman uticaj na to kako vidite veličinu prostora. Da bi vaš prostor bio veći, obavezno okačite zavese bliže plafonu, a ne na okvir prozora.

Pročitajte još: Sakrijte izrastak do SLEDEĆEG FARBANJA: Dva korisna trika u zavisnosti da li imate svetliju ili tamniju kosu

Podovi

Još jedan element sobe koji može da učini da prostor bude veći ili manji su podovi ili tepisi. Različiti uzorci na vašem podu će promeniti percepciju prostora. Na primer, rešetkasti obrasci ili veliki kvadrati će učiniti da se vaš prostor izgleda šire, dok manji čine da se prostor oseća ograničenijim. Ako imate uske hodnike, koristite prostirku ili pod sa horizontalnim linijama da biste proširili prostor ili ako imate kratak hodnik, koristite vertikalne linije kako biste prostor učinili dužim. Ako je tepih u centru sobe, on uvek treba da bude dovoljno velik da sav nameštaj za sedenje može da ima "prednje noge" na ivici tepiha.

Ramovi

Odabir umetničkih dela ili okvira za fotografije prave veličine je ključ za postizanje dobrog osećaja razmera. Ukoliko se jedno ovakvo delo nalazi iznad kreveta širina dela treba da bude 60 do 70% širine kreveta, kao i 60 do 70% visine zida iznad kreveta. Isti pristup treba da važi bilo gde u vašem domu.

Pročitajte još: Rešite se BORA prirodnim putem: Potreban vam je jedan SASTOJAK koji može napraviti veliku promenu

Centralna tačka

U svakoj prostoriji trebalo bi da postoji nešto što će da vam pricuče pogled, bilo da se radi o umetničkom delu, jarkoj boji ili drugoj teksturi. Na primer, to može da bude svetlo obojen zid ili zanimljiv komad nameštaja. Ne zaboravite da ne pretrpate sobu sa više od jedne ili dve fokusne tačke jer to može da učini da prostor izgleda neuredno. Takođe je ključno da ste sigurno da se sve u prostoriji nalazi gde treba, piše Metro.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.