Oglas
· · Komentari: 0

Stvari koje ne treba da držimo na radnom stolu prema FENG SHUI pravilima: Smanjuju koncentraciju

Kancelarija i naš radni sto predstavljaju mesto na kome provodimo veliki deo dana

1664534898_workplace-g6802c8032_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Da bismo bili produktivni, koncentrisani na posao i kreativni, potrebni su nam određeni uslovi. Evo šta po feng šui učenju nikako ne treba držati na radnom stolu:

Ostaci hrane

Po feng šuiju, nered akumulira negativnu energiju što se loše odražava na zdravlje, produktivnosti, blagostsanje… S druge strane, ostaci hrane na stolu lako mogu da privuku insekte i bakterije, stoga sve što ne pojedete bacite! Stavite korpu za otpatke ispod stola i bacite sve što vam ne treba i što vam smeta.

Previše kancelarijskog materijala

Osim što je pretrpan sto najveća greška po feng šuiju, velika količina stvari vas sprečava da se foksusirate jer vam svaki predmet privlači pažnju. To znači da je vašem mozgu teže da filtrira informacije, što je problem ako pokušavate da završite neki posao ili se fokusirate na projekat. Sklonite papire u registratore, olovke i markere u čašu, spajalice, makaze i slično u fijoku. Radni to treba da bude pregledan i da imate na njemu slobodan prostor da radite.

Pročitajte još: Pažljivo birajte ramove, tepihe i zavese: Evo kako da postignete izgled luksuznijeg doma

Previše fotografija

Fotografije je bolje držati u kući, nego na radnom mestu, ali ako baš želite, izaberite samo jednu- svog deteta, porodice ili voljene osobe. Kancelarija je mesto gde se radi, stoga je najbolje da u takvom okruženju ne držite stvari koje vam skreću pažnju.

Osveživači prostora

Određeni mirisi mogu da povećaju produktivnost i koncentraciju. Ali, ako radite u istoj prostoriji s kolegama, možda njima ne prija miris koji se vama sviđa. Kako ih ne biste “gušili” svojim aromama, stavite bočicu eteričnog ulja na sto i kada poželite, pomirišite nekoliko puta.

Kozmetika

Mnogi vole da na stolu drže kremu za ruke, sredstvo za dezinfekciju, dezodorans, turpiju za nokte i slično, ali ovi predmeti ipak treba da stoje u fioci ili u ormariću. Radni sto treba da bude organizovan, a ne da vas podseća da treba da namažete ruke ili isturpijate nokte.

Pročitajte još: Jednu namirnicu dodajte u VODU KOJOM BRIŠETE PODOVE: Zablistaće kao nov

Šta treba da imate u radnom prostoru?

  • Biljke koje stvaraiju kiseonik i neutrališu negativnu energiju, i zračenje elektronskih uređaja
  • Feng šui žabu koja privlači novac ili blagostanje
  • Ako imate neku komodu u kancelariji, možete da stavite malu fontanu ili sliku na kojoj je motiv vode koja teče jer to privlači blagostanje i sreću

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas