Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ствари које не треба да ПЕРЕТЕ у веш машини: Ризикујете да уништите веш

Четири комада одеће које никако не треба да перете у веш машини

1701086137_Foto-Shutterstock-pranje-vesa1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Прање одеће током хладног времена некако постаје ређе, имајући у виду колико јој је потребно да се осуши (осим оним који поседују машину за сушење веша). Међутим, то није једини проблем! Неке комаде одеће чак не треба ни убацивати у машину, јер ћете само да направите горе. Да ли знате коју одећу никако не треба прати у машини за веш?

Грудњаци

На првом месту ту су грудњаци. Као прво, жице могу да оштете бубањ, а копче могу да поцепају одећу која се пере заједно с грудњацима. Такође, квалитет грудњака може да се сроза тако да нисте ништа урадили. Зато је боље да грудњаке перете ручно.

Кравате

Вец́ина кравата је направљена осетјивих материјала, па због тога приликом брзог прања у машини кравате могу да изгубе облик или запрљају другу одец́у. Кравате болкје перите ручно или их понесите на хемијско чишћење.

Одећа са декорацијом

Пре него што их убаците у машину, закопчајте панталоне, фармерке, кошуље… Рајсфершлуси и дугмићи могу се заглаве у машини и оштете одећу током прања. Што се тиче одец́е са декоративним елементима, било да су то шљокице, перле или каменчиц́и, немојте их прати у веш машини, већ ручно како се не би заглавили или оштетили машину.

Свилена одећа

Вец́ина свилених предмета захтева хемијско чишц́ење (или бар нежно ручно прање), јер високе температуре и центрифуга могу да униште осетљиву тканину. Свилена одец́а може једноставно да се поцепа или изгуби облик. Зато је боље перите ручно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas