Oglas
· · Komentari: 0

Stvari koje ne treba da PERETE u veš mašini: Rizikujete da uništite veš

Četiri komada odeće koje nikako ne treba da perete u veš mašini

1701086137_Foto-Shutterstock-pranje-vesa1.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Pranje odeće tokom hladnog vremena nekako postaje ređe, imajući u vidu koliko joj je potrebno da se osuši (osim onim koji poseduju mašinu za sušenje veša). Međutim, to nije jedini problem! Neke komade odeće čak ne treba ni ubacivati u mašinu, jer ćete samo da napravite gore. Da li znate koju odeću nikako ne treba prati u mašini za veš?

Grudnjaci

Na prvom mestu tu su grudnjaci. Kao prvo, žice mogu da oštete bubanj, a kopče mogu da pocepaju odeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Takođe, kvalitet grudnjaka može da se sroza tako da niste ništa uradili. Zato je bolje da grudnjake perete ručno.

Kravate

Većina kravata je napravljena osetjivih materijala, pa zbog toga prilikom brzog pranja u mašini kravate mogu da izgube oblik ili zaprljaju drugu odeću. Kravate bolkje perite ručno ili ih ponesite na hemijsko čišćenje.

Odeća sa dekoracijom

Pre nego što ih ubacite u mašinu, zakopčajte pantalone, farmerke, košulje… Rajsferšlusi i dugmići mogu se zaglave u mašini i oštete odeću tokom pranja. Što se tiče odeće sa dekorativnim elementima, bilo da su to šljokice, perle ili kamenčići, nemojte ih prati u veš mašini, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili mašinu.

Svilena odeća

Većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje (ili bar nežno ručno pranje), jer visoke temperature i centrifuga mogu da unište osetljivu tkaninu. Svilena odeća može jednostavno da se pocepa ili izgubi oblik. Zato je bolje perite ručno.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas