Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Сви воле то да раде, а никако не би требало: Ево због чега НИКАКО храну не треба држати у посудама од сладоледа

Практичне ствари које не би требало практиковати

1661851904_sladoled.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Пластичне кутије од сладоледа често нам делују врло практично па из зато многи не бацају након што поједу сав садржај. Лепо их оперу и касније их искористе за држање остатака од ручка или замрзавање хране. Ипак, таква пракса увелико угрожава здравље људи.

Прочитајте још: Четири ствари за које вам може помоћи ФЕН ЗА КОСУ: Фантастични трикови који ће вам олакшати посао

Празне кутије од сладоледа могу пренети хемикалије на намирнице које ставите у њих. У то се убрајају хемикалије попут УВ-стабилизатора, омекшивача или супстанца које се налазе у пластици те се могу пренети из пластике на јело, објашњавају стручњаци.

Произвођачи осигуравају безбрижно коришћење и конзумацију сладоледа који је у кутији, али када се испразни, кутија се мора бацити у смеће.

Кутије су посебно опасне ако се перу врућом водом или загревају у микроталасној пећи. Оне су дизајниране да се у њима држи сладолед и ништа друго.

Прочитајте још: Продајете кућу или стан? Агенти за некретнине упозоравају на БОЈЕ ЗИДОВА које ће отерати купце

Зато немојте у њих стављати храну која је другачијег састава од сладоледа и која може “нагристи” пластику.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas