Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ЧИШЋЕЊЕ ПОДОВА: У воду додајте један састојак и ваш стан ће блистати

Испробајте трик који је многима помогао

1695048876_shutterstock_1523300084.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ако се нервирате због ситних огреботина и флека на ламинату, одушевиће вас трик који се користи за чишћење пре професионалног фотографисања станова за магазине. За лепе слике, на којима се подови блистају "као за рекламу", користите глицерин.

Прво усисајте подове на уобичајен начин, а можете и да пређете све "првом водом".

Затим сипајте у кофу воде три до четири супене кашике глицерина, размутите и овом мешавином обришите подове. Изгланцајте до пуног сјаја.

Овај рецепт можете да користите за ламинате, али и за паркет или линолеум. Намештај од коже такође се лепо чисти мешавином воде и глицерина. Ако се на неким местима брзо скупља прашина, истрљајте ту намештај водом и глицерином и решићете се проблема.

За прање запуштених прозора, добра је мешавина воде (70мл) и глицерина (30мл) и неколико капи амонијака. Њоме испрскајте стакла и добро избришите. Чист глицерин је одличан за одржавање гуме на фрижидеру, замрзивачу као и на аутомобилима.

Глицерин можете да користите и за уклањање мрља од рђе, тако што ћете помешати по кашичицу течног сапуна, глицерина и воде. Добро промешајте, па нанесите на мрљу и оставите да стоји 24х. Оперите, а по потреби поновите поступак.

Загрејан глицерин може да уклони тврдокорне масне мрље, али након тога могу остати његови трагови на тканини. Њих можете да уклоните јачом концентрацијом прашкастог детерџента.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas