Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за чишћење РАДИЈАТОРА: Најбржи и најједноставнији начин да урадите овај досадан и напоран посао (ВИДЕО)

Испробајте трик за чишћење радијатора који је постао хит на друштвеним мрежама

1699966966_Foto-Shutterstock-Printscreen-TikTok-cleanwithabbi.jpg
Фото: Схуттерстоцк, Принтсцреен/ ТикТок - цлеанwитхабби
Oglas

Како би осигурали да радијатор заиста добро загрева просторију, морате редовно чистити грејач и радијатор. Наиме, чак и мали слој прашине може значајно смањити топлотну снагу и то чак 25 до 30 посто. Наравно, то се касније види на рачуну за грејање.

Међутим, прљави радијатор није неповољан једино за новчаник. Загревање прљавог радијатора распршује прашину по просторији јер се она заједно с топлим ваздухом диже увис. За особе које пате од алергија на кућну прашину, то је изузетно непогодна клима. Међутим, и код особа које не пате од алергија прашина лоше утиче на грло и слузокожу носа. А то је онда погодно тло за вирусе прехладе и грип… Стога је јако важно редовно чистити радијаторе, пише Аваз.

Спољну страну радијатора можете чистити током целе године. Међутим, ако планирате темељно унутрашње чишћење, требало би да то урадите пре или након сезоне грејања. Велика количина прашине накупља се током године, посебно у шупљем телу, тј. грејач постаје прави сакупљач прашине. Уопштено је довољно ако систем грејања темељно очистите споља и изнутра једном или два пута годишње.

 

@цлеанwитхабби Омг со хаппy то финаллy гет тхе радиатор цовер офф лоок хоw диртy ит wас😭 #фyп #радиторцлеан #цлеанингтикток #цлеанингхацкс #цлеанwитхабби ♬ оригинал соунд - сwитцхдисцо

Једноставан начин

Овај ТикТок видео откриће вам једноставан начин чишћења унутрашњости радијатора. Такозвани панелни радијатори су обично покривени решетком на врху и то врло лабаво. Понекад је морате одврнути на задњој или бочној страни. Будући да је решетка обично врло дугачка и не стане у судоперу, најбоље је чистити под тушем у кади. Нечистоћу обично брзо можете уклонити сапуном или течношћу за прање и танком крпом. Такође можете користити средства за чишћење масноћа за посебно тврдоглаву прљавштину. Прљавштину у решеткама најбоље је уклонити четкицом.

Ако вам то не помогне, усисивачем можете усисати прашину из радијатора, а уколико немате парни чистач или посебну четку за радијатор, у видеу можете видети решење. Дакле, сипате воду „кроз“ радијатор, која ће протерати прашину и прљавштину у посуде које поставите испод радијатора. Након тога пребришете крпом мокре делове. Врло једноставно, зар не?

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas