· · Коментари: 0
ЧЕСТА ГРЕШКА

СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Ако чистите радијатор ОВИМ средством, ризикујете да ЕКСПЛОДИРА!

Како да безбедно очистите и освежите радијаторе?

1639904515_11566-600.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Радијатори су прави магнети за прашину и прљавшитину и сигурно да желите да их редовно чистите, али морате да водите рачуна на који начин то радите. Посебно су опасни одређени савети које можете наћи на Интернету. Важно је да знате за скривене опасности.

Ризичне идеје са ТикТока

ТикТоком се шири неколико видеа у којима људи показују како радијатор чисте средствима која имају антибактеријско дејство, и "обећавају" да ће вам дом бити не само топао, већ и сигуран од бактерија и других микроорганизама. Али то је опасно!

Прочитајте још: Кухињска фолија вам се УВЕК ЦЕПА и гужва? Све време је ПОГРЕШНО користите (ВИДЕО)

"Постоји низ снимака и савета о чишћењу радијатора, у којима се људима сугерише да сипају антибактеријско средство, па потом кључалу воду, кроз ребра. Али то никако не смете да радите. Антибактеријски производи, нарочито у облику спреја или аеросола, никада не смеју да се користе на радијатору. Ако није потпуно хладан када то пробате, постоји могућност да хемикалије из средства направе реакцију са топлотом и могућа је чак и експлозија. Ова средства се ни у ком случају не смеју користити са изворима топлоте", наводи стручњак за грејна тела Дејмон Калберт.

"Најбољи начин да се очисти радијатор је уз помоћ фена и топле воде са сапуницом за судове. Али наравно, пре тога нека радијатор буде искључен најмање два сата", посаветовао је он.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.