Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за МИРИСНУ одећу: Погледајте шта треба да урадите да би се омекшивач задржао на вешу и до СЕДАМ дана

Послушајте савет искусних домаћица

1703413921_shutterstock_2193318271.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свакодневно прање веша може да буде заморан посао, а ако нисте задовољни оним што сте постигли и ваш веш иако опран не мирише на чисто онда сте посао радили џабе.

Некада машина не опере добро веш, па он може да има непријатан мирис. Тада треба да проверите да ли грејач добро греје, а ако је са машином све у реду, проблем потражите на другом месту.

Осим неисправне машине можда заправо ви грешите у нечему. Многе жене приликом прања веша стављају превише прашка или омекшивача, који машина не може добро да испере, па се он накупља у тканини и на крају се уместо лепог мириса добија нешто што подсећа на прљаво.

Осим тога, размислите и о томе који веш перете, као и да ли је та тканина предвиђена да се у њу додаје омекшивач.

Нису све тканине погодне за омекшавање, а ако перете синтетичке материјале омекшивач треба у широком луку да избегавате.

Када је у питању тексас, произвођачи имају јасан став – у тексас се никада не додајте омекшивач. Од омекшивача тканина се шири, а такође боја се брже испира.

Ако нисте спремни да поштује ову препоруку, оптималан интервал између два прања је раздобље од 2 до 6 месеци, зависно од тога колико често носе фармерке и на појединачне карактеристике вашег тела.

Накупљена прљавштина у машини такође може да буде узрок лошег мириса веша, а могу се на гардероби појавити и беле мрље.

Да бисте то спречили, следите неколико једноставних правила о одржавању:

Испразните машину у што краћем року након сваког прања
Након сваког прања уклоните преостали детерџент из гуме на вратима
Редовно сушите преграду за детерџент
Једном месечно, упалите машину ”на празно” са детерџентом и сирћетом за дезинфекцију
И још један трик, који ће вам омогућити да вам одећа мирише и до 7 дана од прања. Омекшивач не сипајте одмах на почеку прања, већ сачекајте да машина прође први циклус прања и тек након што узме воду за следећи круг убаците у њу омекшивач.

Тако ће се више омекшивача задржати у тканини и више ће мирисати. Ипак, водите рачуна, јер остаци омекшивача који су заслужни за јачи мирис могу да иритирају вашу кожу.

Будите опрезни и користите био омекшиваче, који ће спречити алергијске реакције и обезбедити да сачувате здравље.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas