Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за ПЛОЧИЦЕ у купатилу: Направите СРЕДСТВО за чишћење које вам може помоћи да им повратите стари сјај

Плочиће у купатилу уз помоћ овог трика могу изгледати као нове

1709391090_Foto-Shutterstock-kupatilo.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Када желите да промените нешто у купатилу, а немате новца да мењате плочице и купујете нове ормариће, прошарајте плочице.

Мораћете сами да засучете рукаве и потрудите се око тога, али ће ваше купатило добити нови изглед и бићете мирни неколико година, а потрошићете тек неколико хиљада динара.

Средите фугне и пукотине

Прегледајте фугне и ако су испуцале или су делови испали, ставите нове. За то ће бити довољно да купите масу за фуговање у туби. Ако су вам плочице испуцале, пукотине можете да попуните специјалном масом за поправке која је у облику штапића од пластелина. Припремите смесу и попуните пукотине на плочицама као да утискујете пластелин. Изравнајте тај део шпахтлом и оставите да се стврдне. После тога ишмирглајте.

Уклоните прљавштину и каменац

Пре фарбања треба плочице припремити како би се фарба дуже задржала и лепше изгледала. Уклоните прљавштину и каменац, а то ћете најбрже урадити помоћу неког хемијског абразивног средства за ту намену. Затим плочице истрљајте шмирглом и пребришите разређивачем. Пажљиво пређите преко сваке плочице како би фарба добро прионула за њих. Уколико остане прљавштина или каменац, фарба ће се брже скинути.

Прионите на фарбање

Када урадите све припремне радове, можете да офарбате плочице. Урадите то ваљком и специјалним бојама за керамику. Обратите пажњу при куповини боје јер постоје посебне фарбе за подне и зидне плочице. Када је реч о поступку фарбања, поштујте упутство произвођача које добијете уз боју и она ће дуго трајати.

Украшавање плочица

Ако не желите да вам плочице буду једнобојне, да бисте их прецизно прошарали, купите самолепљиве шаблоне у продавници хоби материјала. Када завршите са фарбањем, сачекајте да прође најмање четири сата и онда залепите шаблон, па преко њега пређите другом бојом. Шаблони се углавном користе на подним плочицама како се боја не би подливала. Али понекад се то деси без обзира на све. Тада узмите четкицу и поправите шару.

Потребан материјал

Да бисте могли да префарбате старе плочице или их прошарате, треба да купите следеће:

– сет за фарбање (боја, разређивач и учвршћивач)
– шаблони (купују се у продавницама хоби материјала)

– ваљак за фарбање

– четка за фарбање

– шмиргла

– рукавице

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas