Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ПРАЊЕ ЗАВЕСА: После прања обавезно урадите једну ствар

Савет искусних домаћица који вам може помоћи да ваше завесе буду беспрекорно чисте

1718011538_3e514f68f4879541959970d700a56b769c014238.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Један од неизоставних делова ентеријера свакако су завесе, било да се на стакленим површинама налазе као заштита од сунца или као декорација

Завесе дају просторији пријатну атмосферу и штите од знатижељних погледа пролазника. Праве се од различитих материјала. Природни материјали су скупљи и лепши, али их је тешко одржавати. Неки се уопште не перу у машини па се морају носити на хемијско чишћење или их је ужасно тешко пеглати (нпр. завесе од лана) док су завесе од вештачких влакана јефтиније, једноставне за одржавање (лако се перу и најчешће се и не морају пеглати).

Нажалост, без обзира на материјал од којег су израђене, прашина и друге нечистоће брзо се таложе на њима, а пеглање је права мука. Ипак, постоји начин који ће вам олакшати живот. Популарни козметички производ вам ту може и те како помоћи, преноси Јутарњи.хр.

Овај паметан трик осим што ће учинити да изгледају сјајно, мало ће смањити таложење прашине на њима.

Многи власници домова тврде да мало лака за косу помаже у одржавању чистоће завеса и застора. Једноставно попрскајте завесе лаком за косу како се прашина убудуће не би залепила за њих. Али побрините се да наносите лак за косу само на нове или тек опране завесе – иначе би поступак могао да узрокује задржавање постојеће прљавштине. Али, то није све.

Након што сте извадили завесе из машине за прање веша, најбоље је да их одмах окачите како би се изравнале, пре него се осуше. Пеглање је тада често непотребно. Ако још додате мало лака на завесе, тканину ће учинити чврстом и на крају изгладити све неравнине.

Само пазите да не претерујете у количини лака за косу. Потребно је само мало прскања.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas