Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за скидање ОГРЕБОТИНА са прозора: Све што вам је потребно је састојак који има свака кућа

Користите овај састојак сваки дан, али нисте знали да вам може помоћи и у чишћењу прозора

1702551707_shutterstock_252454888.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прозори су важан део вашег дома. Помажу да се побољша вентилација просторије, допуштају природном светлу и ваздуху да уђу у ваш дом и служе као ваш лични ‘портал’ у спољни свет. Међутим, с временом могу почети да се на њима јављају несавршености попут малих огреботина, које кваре површину прозора и утичу на јасноћу и прозирност стакла, пише Хоусе Дигест.

За ове површинске огреботине кривци могу бити ваш крзнени пријатељ, ревна деца, мајка природе или само нека истрошеност. Дакле, ако следећи пут кад чистите прозоре приметите ситне огреботине на стаклу, поправите их пре него што се продубе и изазову непоправљиву штету. Срећом, тајна за поправљање тако малих огреботина на вашим прозорима већ је присутна у вашем купатилу: паста за зубе!

Чишћење пастом за зубе не одузима много времена и учиниће чуда на малим огреботинама на вашим прозорима. Али, упамтите – делотворна је само на мањим огреботинама. Иако ће ваша туба пасте за зубе учинити да оне мање магично нестану, неће имати превише утицаја на велике огреботине.

Пре него почнете, очистите прозор средством за чишћење стакла и обришите га чистом крпом. Када је готово, оставите да се суши на ваздуху неколико минута. Сада прикупите две ствари које су вам потребне да поправите мале огреботине на вашем прозору: тубу пасте за зубе без гела и пигмента (по могућности оне са содом бикарбоном) како бисте искористили њена неабразивна својства и чисту крпу од микровлакана.

Ставите мало пасте за зубе на крпу и трљајте је о стакло малим, кружним покретима. Иако морате мало притиснути како бисте уклонили огреботину, пазите да не притиснете превише. Наставите тако да трљате од 30 секунди до једног минута. Након тога, влажном крпом обришите остатке пасте за зубе, а затим површину стакла пређите сувом крпом. На крају проверите да ли је мала огреботина на прозору још видљива, преноси Вечерњи лист. Ако јесте, понављајте поступак док не нестане. А у случају да овај трик с пастом за зубе није ефикасан на вашим прозорима, контактирајте професионалце.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas