Oglas
· · Komentari: 0

Trik za skidanje OGREBOTINA sa prozora: Sve što vam je potrebno je sastojak koji ima svaka kuća

Koristite ovaj sastojak svaki dan, ali niste znali da vam može pomoći i u čišćenju prozora

1702551707_shutterstock_252454888.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prozori su važan deo vašeg doma. Pomažu da se poboljša ventilacija prostorije, dopuštaju prirodnom svetlu i vazduhu da uđu u vaš dom i služe kao vaš lični ‘portal’ u spoljni svet. Međutim, s vremenom mogu početi da se na njima javljaju nesavršenosti poput malih ogrebotina, koje kvare površinu prozora i utiču na jasnoću i prozirnost stakla, piše House Digest.

Za ove površinske ogrebotine krivci mogu biti vaš krzneni prijatelj, revna deca, majka prirode ili samo neka istrošenost. Dakle, ako sledeći put kad čistite prozore primetite sitne ogrebotine na staklu, popravite ih pre nego što se prodube i izazovu nepopravljivu štetu. Srećom, tajna za popravljanje tako malih ogrebotina na vašim prozorima već je prisutna u vašem kupatilu: pasta za zube!

Čišćenje pastom za zube ne oduzima mnogo vremena i učiniće čuda na malim ogrebotinama na vašim prozorima. Ali, upamtite – delotvorna je samo na manjim ogrebotinama. Iako će vaša tuba paste za zube učiniti da one manje magično nestanu, neće imati previše uticaja na velike ogrebotine.

Pre nego počnete, očistite prozor sredstvom za čišćenje stakla i obrišite ga čistom krpom. Kada je gotovo, ostavite da se suši na vazduhu nekoliko minuta. Sada prikupite dve stvari koje su vam potrebne da popravite male ogrebotine na vašem prozoru: tubu paste za zube bez gela i pigmenta (po mogućnosti one sa sodom bikarbonom) kako biste iskoristili njena neabrazivna svojstva i čistu krpu od mikrovlakana.

Stavite malo paste za zube na krpu i trljajte je o staklo malim, kružnim pokretima. Iako morate malo pritisnuti kako biste uklonili ogrebotinu, pazite da ne pritisnete previše. Nastavite tako da trljate od 30 sekundi do jednog minuta. Nakon toga, vlažnom krpom obrišite ostatke paste za zube, a zatim površinu stakla pređite suvom krpom. Na kraju proverite da li je mala ogrebotina na prozoru još vidljiva, prenosi Večernji list. Ako jeste, ponavljajte postupak dok ne nestane. A u slučaju da ovaj trik s pastom za zube nije efikasan na vašim prozorima, kontaktirajte profesionalce.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas