Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уређење стана и детаљи које често занемарујемо

Било да је стану у ком живите потребно реновирање или сте купили нови и планирате да га прилагодите својим потребама

1629979089_Depositphotos_162117544_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

 Једно је сигурно, пред вама је један веома обиман подухват, састављен од мноштва детаља који условљавају једни друге и о којима морате да истовремено водите рачуна.

Сасвим је очекивано да вам у таквој ситуацији нешто и промакне, па да се, кад коначно испратите мајсторе и почистите за њима, симболично лупите по челу питајући се како вам то раније није пало на памет или како је могуће да то нисте приметили. Уместо да се тешите тиме да се то свима дешава, предлажемо да учите из искустава оних који су то већ прошли, и да имате у виду да се највише превида дешава на пољу уређења купатила и осветљавања простора.

Каде за купатило

Реновирање купатила представља пројекат унутар пројекта, одвлачи велики део времена и планираних средстава. Пре свега, у њему ће се укрштати сви мајстори које сте морали да ангажујете, водоинсталатери, керамичари и електричари, па ће динамика радова зависити од њиховог усклађивања. Поред тога, аутоматски се намеће мноштво детаља око којих ћете у кратком периоду морати да се одлучите, од подних и зидних плочица, преко избора ормарића и огледала, лавабоа и wц шоље, славина и држача за пешкире. Приликом одабира поменутих елемената вероватно ћете се водити, у зависности од конкретне ситуације, ценом, препоруком, брендом, условима доставе или могућношћу да целокупну куповину завршите на једном месту. Један од најчешћих детаља који бива занемарен и чијем се избору не поклања довољно пажње јесу каде за купатило. Већина нас ће се водити тиме да је то само када и да ту нема неке посебне филозофије, па нема потребе око тога губити време или ће се трудити да се уклопи у предвиђени буџет за реновирање купатила, па ће за куповину каде одвојити кусур, након што је обезбедила све остале елементе. Најчешће грешке или превиди се тичу величине, па се може десити да вам када буде премала наспрам физичке конституцијие или да буде превелика и да поједе простор и отежава кретање кроз купатило. Такође, на око лепе каде могу понекад да буду и неудобне, па онда ипак нећете моћи да уживате у топлој купки. Приликом одабира не треба заборавити ни одржавање, јер се неки материјали перу теже и дуже од осталих и захтевају употребу одређених хемијских средстава, а на одређеним бојама ће флеке од воде и каменца бити видљивије и захтеваће чешће рибање. 


Посетите салон расвете

Након што склопите оквирну слику о томе како желите да ваш стан изгледа у будућности, а пре него што то саопштите мајстору који треба да вам постави каблове на које ћете прикључите своје будуће изворе светлости, предлажемо да посетите макар један салон расвете. Иако куповина онлине можда делује примамљивије и повољније, можда би у овом случају боље било штедети живце него време и новац. Наиме, одласком у салон расвете ћете имати прилику да се, поред консултовања са стручном особом, уживо уверите у јачину и топлоту светлости, могућност позиционирања и опсеге различитих светиљки. Уколико се приликом одлучивања будете водили само естетиком, може вам се десити да чкиљите док читате испод баш лепог лустера који истовремено и гуши  просторију својом величином. Промена позиције или мотажа другог типа светиљке може захтевати додатне радове, избушене зидове и прашину у тек обновљеном стану, или прескакање продужног кабла као мање зло. Такође, биће вам потребна различита топлота и снага светлости за спаваћу собу и остатак стана, различите зидне лампе за радну собу, читање у дневном боравку и декорацију ходника.

Изаберите пректичан под за терасу

Тераса увек некако буде на крају када правимо планове реновирања стана или куће. Велика грешка јер је тераса управо она мала оаза која нам омогућава тренутке одмора и опуштања, место за спонтани разговор као и простор када нам треба минут за себе. Како би нам угођај био потпун а окружење практично, неопходно је изабрати одговарајући под за терасу. Дрвене облоге су увек добар избор јер поред дуговечности у лаког одржавања нуде и амбијент у складу са природним материјалима, те нам омогућавају да направимо праву малу зелену оазу и те како неопходну у овом ужурбаном темпу данашњег живота.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas