Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

За срећу и добру комуникацију: Како да користимо симбол ове домаће животиње у ентеријеру

Многе културе гледају на животиње као на важне симболе.

1648206765_room-g11d0c28f9_1280.jpg
пхото: пиxабаy
Oglas

Речи фенг схуи на преводе се као „ветар“ и „вода“. Фенг је "ветар", а "шуи" је вода. Фраза потиче из песме која говори о вези између људи и природе. Као људима, потребна нам је хармонија са елементима у природи да бисмо цветали, сматра кинеска дисциплина.

Петао је једно од створења које се поштује у многим културама широм света. Симбол петла представља поверење, срећу и заштиту.

Прочитајте још: Зашто су опасне повишене масноће у крви? Корак од инфаркта и можданог удара

Симболика и значење петла

Петао се сматра повољним симболом среће и заштите у фенг схуи -ју. Можете пронаћи шарене слике петла у многим древним кинеским уметничким мотивима. Сматра се симболом заштите. Петао је једина птица која је укључена у дванаест зодијачких животиња кинеског хороскопа. Као десета животиња, петао је повезан са јанг (мушком) енергијом, металним елементом и правцем запада. За оне рођене са петлом у наталној карти кажу да су причљиви, привлачни и самоуверени људи.

Ево неколико једноставних предлога како да користите слике петла у ентеријеру, да унесете срећу, заштиту и јасну комуникацију у свој живот.

Коришћење симбола петла у дому

Улазна врата или улазна капија

Традиционално, слика петла се постављала на улазна врата или улазну капију куће како би пружила заштиту. Ово је везано за петлов начин на који чува кокошињац. То је и зато што је петао познат по јутарњем „кокадуду“. Слика петла на прочељу дома поставлкја се са намером да заштити све у дому, такође је и симбол среће.

Прочитајте још: Најбоље боје за ДНЕВНУ СОБУ: Шта доносе црвени, а шта зелени и смеђи елементи?

Организација и комуникација

Петао је повезан са елементом метала. Метални елемент је један од пет елемената који се користе у фенг схуи -ју. Метал се посебно односи на организацију, лепоту, као и прецизну комуникацију. Можете поставити слику петла у просторију у вашем дому како бисте вас подстакли да имате више организације и јасне комуникације. На пример, постављање петла у канцеларијски простор унеће ову енергију у ваш рад. Још један предлог је коришћење слике петла за већу организацију било ког простора за складиштење.

 

БОНУС ВИДЕО

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas