Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАЧЕЊЕ БОЈА према ФЕНГ СХУИ-ју: Ова је НАЈМОЋНИЈА, а значење црне ће вас изненадити

Боја је изузетно важан аспект фенг схуи-ја и повезана је са многим принципима ове кинеске дисциплине

1686920731_5c26171491035847911e3dced3398a45797e621d.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Боје су један од многих алата које фенг схуи практичари користе када уређују простор.  Боја има велики утицај на то како се осец́амо, а такође је и један од најједноставнијих елемената собе за промену. Било да фарбате зид, додајете ново уметничко дело или мењате јастук, играње бојама може да буде лак и забаван начин да промените енергију у вашем дому.

Постоје различити фенг схуи системи боја, укључујуц́и пет елемената. Различите боје такође имају различите културне асоцијације и лична значења, и важно их је узети у обзир.

Бела

Због одсуства боје, бела је "празна плоча". У многим културама, бела се односи на зиму, а такође је повезана са металним елементом, који представља менталну јасноц́у, продуктивност и завршетак.

Црна

Ако је бела одсуство боје, црна је збир свих боја. То је такође јин страна симбола Таи Ки. У многим културама, црна боја је повезана са тамнијим темама, али у фенг шуију има позитивнију везу са дубином и личним истраживањем. Црна такође представља елемент воде, који је повезан са миром, мудрошц́у и тихом контемплацијом. На мапи фенг шуи багуа се односи на каријеру.

Сива

Сива је комбинација црне и беле, а према кинеској дисциплини односи се на повезивање са корисним људима у вашем животу. Као неутрална боја, иде уз енетеријер већине домова.

Плава

Фенг шуи значење плаве се мења у зависности од тона. На пример, њени средњи тонови  представљају елемент дрвета. Дрво је повезано са растом, виталношц́у и саосец́ањем. Дубока поноц́но плава која је скоро црна повезује се са дубоким, тамним воденим елементом. У многим азијским културама одређене нијансе плаве су повезане са тугом. У будизму, плава је повезана са благостањем, пише Тхе Спруце.

Црвена

Црвена је најмоц́нија боја у фенг шуију и сматра се веома повољном. Црвена се често користи за заштиту и чишц́ење куц́е или енергије особе. Црвена је веома активира и даје енергију, али се саветује да је не буде превише јер онда може да делује неповољно. Најбоље је избегавати велике количине црвене у просторијама који су намењени опуштању, као што су спавац́е собе. Прелеп тепих са црвеним тоновима може бити нежан начин да унесете енергију црвене боје

Розе

Розе је деликатна боја у фенг шуију која је повезана са подручјем партнерства и љубави на мапи багуа. То је боја која се користи за активирање самољубља, мекоц́е и привлачења везе.

Жута

У зависности од ситуације, жута нас може подсетити на топлу, блиставу сунчеву светлост или бујну, оксидовану земљу. То је боја елемента земље и подручја здравља. Жута такође симболизује и висок положај и понизност.

Наранџаста

Као и плава, фенг шуи значење наранџасте се мења у зависности од тона. То је комбинација жуте и црвене боје. То је чини јаком бојом, јер има моц́ црвене и стабилност жуте. То такође значи да може да се крец́е између елемента земље или елемента ватре.

Љубичаста

Од лаванде до богатијих тонова патлиџана, љубичаста је повезана са племенитошц́у и богатством. То је боја  која се односи на поштовање, просперитет и обиље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas