Oglas
· · Komentari: 0

ZNAČENJE BOJA prema FENG SHUI-ju: Ova je NAJMOĆNIJA, a značenje crne će vas iznenaditi

Boja je izuzetno važan aspekt feng shui-ja i povezana je sa mnogim principima ove kineske discipline

1686920731_5c26171491035847911e3dced3398a45797e621d.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Boje su jedan od mnogih alata koje feng shui praktičari koriste kada uređuju prostor.  Boja ima veliki uticaj na to kako se osećamo, a takođe je i jedan od najjednostavnijih elemenata sobe za promenu. Bilo da farbate zid, dodajete novo umetničko delo ili menjate jastuk, igranje bojama može da bude lak i zabavan način da promenite energiju u vašem domu.

Postoje različiti feng shui sistemi boja, uključujući pet elemenata. Različite boje takođe imaju različite kulturne asocijacije i lična značenja, i važno ih je uzeti u obzir.

Bela

Zbog odsustva boje, bela je "prazna ploča". U mnogim kulturama, bela se odnosi na zimu, a takođe je povezana sa metalnim elementom, koji predstavlja mentalnu jasnoću, produktivnost i završetak.

Crna

Ako je bela odsustvo boje, crna je zbir svih boja. To je takođe jin strana simbola Tai Ki. U mnogim kulturama, crna boja je povezana sa tamnijim temama, ali u feng šuiju ima pozitivniju vezu sa dubinom i ličnim istraživanjem. Crna takođe predstavlja element vode, koji je povezan sa mirom, mudrošću i tihom kontemplacijom. Na mapi feng šui bagua se odnosi na karijeru.

Siva

Siva je kombinacija crne i bele, a prema kineskoj disciplini odnosi se na povezivanje sa korisnim ljudima u vašem životu. Kao neutralna boja, ide uz eneterijer većine domova.

Plava

Feng šui značenje plave se menja u zavisnosti od tona. Na primer, njeni srednji tonovi  predstavljaju element drveta. Drvo je povezano sa rastom, vitalnošću i saosećanjem. Duboka ponoćno plava koja je skoro crna povezuje se sa dubokim, tamnim vodenim elementom. U mnogim azijskim kulturama određene nijanse plave su povezane sa tugom. U budizmu, plava je povezana sa blagostanjem, piše The Spruce.

Crvena

Crvena je najmoćnija boja u feng šuiju i smatra se veoma povoljnom. Crvena se često koristi za zaštitu i čišćenje kuće ili energije osobe. Crvena je veoma aktivira i daje energiju, ali se savetuje da je ne bude previše jer onda može da deluje nepovoljno. Najbolje je izbegavati velike količine crvene u prostorijama koji su namenjeni opuštanju, kao što su spavaće sobe. Prelep tepih sa crvenim tonovima može biti nežan način da unesete energiju crvene boje

Roze

Roze je delikatna boja u feng šuiju koja je povezana sa područjem partnerstva i ljubavi na mapi bagua. To je boja koja se koristi za aktiviranje samoljublja, mekoće i privlačenja veze.

Žuta

U zavisnosti od situacije, žuta nas može podsetiti na toplu, blistavu sunčevu svetlost ili bujnu, oksidovanu zemlju. To je boja elementa zemlje i područja zdravlja. Žuta takođe simbolizuje i visok položaj i poniznost.

Narandžasta

Kao i plava, feng šui značenje narandžaste se menja u zavisnosti od tona. To je kombinacija žute i crvene boje. To je čini jakom bojom, jer ima moć crvene i stabilnost žute. To takođe znači da može da se kreće između elementa zemlje ili elementa vatre.

LJubičasta

Od lavande do bogatijih tonova patlidžana, ljubičasta je povezana sa plemenitošću i bogatstvom. To je boja  koja se odnosi na poštovanje, prosperitet i obilje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas