Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ствари које не треба да причате детету ако се разводите: Имаће погрешан ефекат

Малишани у тим тренуцима осећају да се нешто лоше дешава с мамом и татом, али углавном не могу да схвате у чему је проблем, а неретко умисле да су они нешто погрешно урадили

1710580421_shutterstock_609100724.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зато је веома важно да смислите најбољи начин да изађете из те непријатне ситуације. Разговор с дететом о разводу брака је тежак, али неизбежан, па га, уколико је одлука о разводу коначна, треба што пре обавити како се ситуација не би још више закомпликовала. Дајемо вам списак грешака које родитељи најчешће праве у овој ситуацији...

Бирај кога више волиш

Прва и најчешћа родитељска грешка је присиљавање деце да изаберу страну. Никако, али никако немојте терати дете да одлучи кога више воли - маму или тату, јер вас оно воли подједнако и не може да изабере ко му је дражи.

Немаш ти везе с овим

У свој тој фрци око развода родитељи често заборављају да детету кажу како ништа од свега тога што се дешава није његова кривица. А дете, верујте нам, све види и осећа. Зато немојте да претпостављате да оно зна да није криво, већ му објасните да то што се дешава нема везе с њим и да ће оно увек имати оба родитеља који га воле.

Наравно да сам ја у праву

Неретко родитељи прибегавају и својеврсној манипулацији дечјим осећањима, делећи с њима информације које би само одрасли требало да знају, а све како бисте их приволели на стану на вашу страну. Запамтите, то је превелики терет и дете не сме да га носи.

Слушај шта се тамо прича

Ништа мање страшно није ни ако дете користите као шпијуна који за вас прикупља информације о бившем супружнику. Тиме ћете га довести у врло непријатну ситуацију, па се немојте чудити ако вам дете то кад-тад замери.

Дете не сме да има трауме

Ако нисте сигурни како да што безболније заједно са својим дететом изађете из увек непријатног развода, немојте се устручавати да потражите помоћ психолога или психијатра или да купите неку стручну књигу која се бави овом проблематиком. Важно је само да се благовремено припремите за разговор с дететом и да будете свесни утицаја које ваше речи имају на његов даљи живот.

(Стил)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas