Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дете вам је агресивно? Три начина да му помогнете

Важно је да на време препознате и сузбијете бес како то не би постао образац понашања

1670242374_shutterstock_2018285453.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Агресивност је честа појава код деце у раној фази развоја када не могу да препознају или искажу емоције. Они могу бити узнемирени због многих ствари, рецимо украдене играчке или је то једноставно начин избацивања беса.

Како реаговати ако је дете агресивно?

Родитељ мора одмах да реагује на такво понашање, ако то не учини могао би да заборави шта је дете урадило. Уверите се да разуме правило: "Никад не ударамо људе. Ударање боли".

Не дозволите агресивно понашање које ће му омогућити да нешто добије. Ако попустите да бисте избегли незгодне ситуације, онда ће се тако понашати сваки пут када нешто жели.

Прочитајте још: Особина коју деца наслеђују искључиво од МАЈКЕ: У питању је јако битна карактеристика

Помозите му да каналише бес

Што је можда најтеже урадити. ПонудитеТре му алтернативу или му скрените пажњу нечим занимљивим како би се најпре смирило и онда попричајте са њим. Уколико је дете исувише мало, пустите да прође налет беса, па му загрљајем пружите утеху.

Не заборавите похвалу за лепо понашање

Након дружења с вршњацима и дељења играчака, похвалите га како је био добар друг и лепо се понашао.

Никада на агресију не одговарајте агресијом

Немојте реаговати тако што ћете га ударати, вређати, викати и кажњавати. Деца усвајају образац понашања који му ви наметнете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas