Oglas
· · Komentari: 0

Dete vam je agresivno? Tri načina da mu pomognete

Važno je da na vreme prepoznate i suzbijete bes kako to ne bi postao obrazac ponašanja

1670242374_shutterstock_2018285453.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Agresivnost je česta pojava kod dece u ranoj fazi razvoja kada ne mogu da prepoznaju ili iskažu emocije. Oni mogu biti uznemireni zbog mnogih stvari, recimo ukradene igračke ili je to jednostavno način izbacivanja besa.

Kako reagovati ako je dete agresivno?

Roditelj mora odmah da reaguje na takvo ponašanje, ako to ne učini mogao bi da zaboravi šta je dete uradilo. Uverite se da razume pravilo: "Nikad ne udaramo ljude. Udaranje boli".

Ne dozvolite agresivno ponašanje koje će mu omogućiti da nešto dobije. Ako popustite da biste izbegli nezgodne situacije, onda će se tako ponašati svaki put kada nešto želi.

Pročitajte još: Osobina koju deca nasleđuju isključivo od MAJKE: U pitanju je jako bitna karakteristika

Pomozite mu da kanališe bes

Što je možda najteže uraditi. PonuditeTre mu alternativu ili mu skrenite pažnju nečim zanimljivim kako bi se najpre smirilo i onda popričajte sa njim. Ukoliko je dete isuviše malo, pustite da prođe nalet besa, pa mu zagrljajem pružite utehu.

Ne zaboravite pohvalu za lepo ponašanje

Nakon druženja s vršnjacima i deljenja igračaka, pohvalite ga kako je bio dobar drug i lepo se ponašao.

Nikada na agresiju ne odgovarajte agresijom

Nemojte reagovati tako što ćete ga udarati, vređati, vikati i kažnjavati. Deca usvajaju obrazac ponašanja koji mu vi nametnete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas