Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једну од ових ствари сигурно радите: Родитељи праве четири грешке које НАРУШАВАЈУ САН бебе

Млади родитељи често упадају у замку када је спавање њихових беба у питању.

1651416354_child-gc93ca19d3_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Шта искусни родитељи кажу да никада не треба да радите јер то може само погоршати ствари.

Беба остаје будна дуже

Доста родитеља живи у убеђењу да ће њихове бебе боље и дуже ујутру спавати уколико их увече држе будним до касно. То је прва замка! Преморене бебе спавају лошије! Прекасни одлазак у кревет доводи децу у "хиперактивни мод" и много теже се могу опустити и заспати, па ће се и ноћу чешће будити.

Код новорођенчади још и нема пуно правила, али кад беба напуни три или четири месеца, право време за одлазак на спавање је 19 или 20 сати. Чим прекрши рутину, настају проблеми.

Прочитајте још: Зашто ДЕЦА лажу? Психолози објашњавају зашто малишани прибегавају НЕИСТИНАМА

Често спавање у покрету

Ако беба често заспи у колицима, олакшава вам обављање обавеза напољу, али бебе које се науче да спавају у покрету, тешко се могу успавати у кревецу, што за даље ствара проблеме. Ако "улове" пола сата сна у колицима, значи да им спавање није доследно, а бебе воле рутину и доследност. За бебу је важно да зна када је време да се припрема за спавање и које рутине следе.

Подизање бебе чим заплаче

Природна је реакција да када чујете бебин плач пожелите да је одмах подигнете и утешите. Међутим, некад то може бити и контрапродуктивно. Бебе у сну знају да плачу и да "причају" док сањају шта су проживеле тог дана. Није сваки звук који дете произведе у сну позив у помоћ. Ако мислите да се дете може само умирити и заспати, немојте одмах дотрчати и подизати га. Дајте му мало времена да покуша да се смири само.

Прочитајте још: Да ли је безбедно куповати ПОЛОВНУ ОПРЕМУ за бебе? Ево шта можете купити половно, а шта НИКАКО не би требало!

Љушкање док не заспи

Тепко је избећи ову замку јер кад беба дође, уз храњење и пресвлачење, љушкање у наручју је скоро све што радите. Новорођенче једе свака два до три сата, а њихови циклуси буђења из сна су још хаотични и често задремају на крају оброка. Док се беба још привикава на живот изван материце, љушкање и храњење како би заспала је у реду, али око четвртог месеца почиње да се гради рутина спавање. У том тренутку храњење и љуљање могу постати проблем, ако је то једини начин да ваша беба заспи. Пошто се буди два до шест пуна по ноћи, сваки пут када се промешкољи, мораћете да је љуљате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas