Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да одржите своје тело у форми у току ТРУДНОЋЕ: Једите најобилнији оброк у време ручка

Иако је добијање на тежини током трудноће сасвим нормално, постоје једноставни начини да се уверите да нећете добити превише килограма.

1654008873_pregnant-gd511972db_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

 А ако изаберете здраву храну и одлучите се за лагане, али редовне вежбе, можете чак и да будете у бољој форми током трудноће. 

Прочитајте још: Студије показују да мужеви ВИШЕ СТРЕСИРАЈУ СВОЈЕ ЖЕНЕ него ДЕЦА: А разлози нису варање или злостављање

Сакупили смо неколико савета од стране стручњака које вам могу помоћи да останете у форми током трудноће: 

1. Седите и устаните окретањем у страну

Како вам стомак постаје све већи, готово је немогуће спречити одвајање трбушних мишића. То се дешава због притиска ваше бебе која расте и свих хормонских промена кроз које ваше тело пролази током трудноће. Иако је ово одвајање безопасно, може изазвати нелагодност и оставити 'избочину', чинећи ваш стомак већим. Да бисте избегли даље одвајање стомака, покушајте да се откотрљате на бок када устајете из кревета или желите да седнете.

2. Држите флашу воде на дохват руке

Пијење довољно воде је од суштинског значаја за ваше опште здравље и може вам помоћи да одржите своју тежину под контролом. Одржавање хидратације је посебно важно током трудноће јер вода помаже у формирању плаценте. Узмите вишекратну боцу за воду и носите је свуда са собом, нека вам то постане незаобилазна дневна навика. 

3. Избегавајте начин размишљања „једемо за двоје“.

Иако је можда тешко контролисати жељу за храном, не би требало да удвостручите уобичајени калоријски унос. Иако је примамљиво мислити да можете да једете све и свашта само зато што сте трудни, ипак ћете морати да изгубите ту тежину након порођаја. У ствари, потребно вам је само око 300 калорија дневно изнад вашег нормалног уноса почевши од другог тромесечја трудноће.

4. Једите највећи оброк у време ручка

Трудноћа може бити исцрпљујућа и потпуно разумемо зашто ноћу осећате глад. Али да не бисте нагомилали непотребне килограме, боље је да свој највећи оброк поједете у време ручка. Практиковање здравог и хранљивог ручка и лагане вечере може вам помоћи да лако управљате својом тежином. 

5. Одвојите време за вежбање

То што сте трудни не значи да морате да проводите дане лежећи на каучу, ма колико то звучало примамљиво. Лагане и редовне вежбе ће вам помоћи да побољшате расположење и држите тежину под контролом. Иако се неке активности, као што су кошарка или врућа јога, не препоручују током трудноће, можете уживати у шетњи и другим вежбама са малим утицајем. Вежбе истезања такође су врло добре током трудноће и девојке које практикују ову врсту вежби обично имају и лакши порођај. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas