Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Материјалне ствари нису ОНО ШТО ДЕЦА ПАМТЕ КРОЗ ЖИВОТ: Психолози упозоравају да никако не пропустите ових 5 ТРЕНУТАКА

Није потребно много новца, поента је да будете заједно и правите успомене због којих ће се ваша деца са осмехом сећати свог детињства.

1697117951_1.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Родитељи су често забринути пружају ли својој деци довољно љубави и пажње. Због тога су психолози решили да појасне како наизглед најједноставније свакодневне ствари које родитељи раде са децом, праве најлепше успомене из детињства којих ће се малишани сећати и током живота.

1. Приче за лаку ноћ

Истраживања показују да читање прича пред спавања доприноси блискости између детета и родитеља. Време на крају дана, пре него што малишан заспи, одличан је тајминг и начин за повезивање, али и нешто чега ће се најчешће сећати из детињства.

2. Слушање

Иако често знамо рећи детету да тренутно немамо времена или да смо заузети одређеним обавезама, ако обратимо пажњу на њега када знамо да му је потребно, психолози нас уверавају да можемо бити сигурни како ће се касније у животу сећати да су његови родитељи увек били ту за њега.

Исто тако, понекад нас деца прекидају јер желе привући нашу пажњу, а не зато што желе нешто од нас или имају нешто посебно за да нам саопште.

3. Мажење

Ако се осврнете на своје детињство и осетите љубав и срећу, велике су шансе да је оно било испуњено љубављу ваших родитеља.

Наиме, мажење и загрљаји нису само симбол љубави, већ и подршке и заштите. Психолози саветују да своју децу мазимо што чешће јер ће се тада осећати сигурно, вољено и цењено, а и сами ће једног дана постати родитељи пуни љубави.

4. Породична традиција

Било да се ради о новогодишњој декорацији сваке године у истој улици, прављењу домаће пице за вечеру, ускршњем путовању или повременим излетима у природу, породична традиција омогућиће ће детету да једног дана запамти све лепе успомене везане за те тренутке.

5. Заједнички оброци

Време вечере може бити стресно када су деца још увек мала и немирна, али временом ће и ови тренуци постати нешто што ће памтити у будућности.

Наиме, психолози објашњавају да заједничко седење за столом и дељење оброка, чак и ако се то дешава само викендом, постају неке од најдражих успомена деце из детињства.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas