Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Научници изабрали ДЕСЕТ најлепших мушких и женских ИМЕНА на свету: На првом месту је име које је често у Србији

Истраживање је изабрало најзвучнија и најлепша имена

1668172347_Foto-Profimedia-deca.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Научници су спровели истраживање које је за циљ имало избор најзвучнијих и најлепших имена за децу на енглеском говорном подручју, односно у Америци и Великој Британији.

Студију је спровео Универзитет у Бирмингему, користећи фонетику, односно науку која проучава звукове, обрасце и структуру језика, те су оценили имена на основу тога колико емоција изазивају када се гласно изговоре.

Утврђено је да прво место на овој листи заузима име Софија када је реч о девојчицама, а Метју и Зејн када је реч о именима за дечаке.

Иако истраживање акцентује то колико нека имена за бебе лепше звуче од других, морају се узети у обзир и други фактори који играју улогу у томе колико је неко име звучно, а који укључују културне утицаје, пол и породичну историју.

Др Бодо Винтер, ванредни професор на Универзитету, био је на челу ове студије, а открио је да су имена која почињу на Е најпријатнија за уши, попут имена Емили, Елена, Ела, Ева, Евелин, која су ушла у топ 15 на листи.

И имена инспирисана цвећем су такође ушла у првих 25 - Лили, Ајви и Вајолет.

Прочитајте још: Седам женских имена која значе љубав: Можда неко од њих буде ваш избор

Мушка имена која су у Америци ушла у топ 5 су Метју, Џулијан, Вилијам, Исаија и Лео, док су у Британији, очекивано, популарнија имена из краљевске породице попут Џорџ, Вилијам и Луи.

Листа најлепших имена садржи по 50 женских и 50 мушких, како у Америци, тако и у Великој Британији, а ми вам овог пута доносимо првих 10.

Првих 10 најлепших мушких и женским имена у Америци

Метју/Софија
Џулијна/Зои
Вилијам/Еверли
Исаија/Софи
Лео/Рајли
Леви/Ајви
Џозеф/Пејзли
Тео/Вилоу
Ајзак/Ели
Самјуел/Емили

Првих 10 најлепших мушких и женским имена у Великој Британији

Зејн/Софија
Џеси/Зои
Чарли/Роузи
Луи/Софи
Вилијам/Ајви
Фреди/Фиби
Џорџ/Вајолет
Али/Вилоу
Данијел/Хана
Рајли/Ели

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas