Oglas
· · Komentari: 0

Naučnici izabrali DESET najlepših muških i ženskih IMENA na svetu: Na prvom mestu je ime koje je često u Srbiji

Istraživanje je izabralo najzvučnija i najlepša imena

1668172347_Foto-Profimedia-deca.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Naučnici su sproveli istraživanje koje je za cilj imalo izbor najzvučnijih i najlepših imena za decu na engleskom govornom području, odnosno u Americi i Velikoj Britaniji.

Studiju je sproveo Univerzitet u Birmingemu, koristeći fonetiku, odnosno nauku koja proučava zvukove, obrasce i strukturu jezika, te su ocenili imena na osnovu toga koliko emocija izazivaju kada se glasno izgovore.

Utvrđeno je da prvo mesto na ovoj listi zauzima ime Sofija kada je reč o devojčicama, a Metju i Zejn kada je reč o imenima za dečake.

Iako istraživanje akcentuje to koliko neka imena za bebe lepše zvuče od drugih, moraju se uzeti u obzir i drugi faktori koji igraju ulogu u tome koliko je neko ime zvučno, a koji uključuju kulturne uticaje, pol i porodičnu istoriju.

Dr Bodo Vinter, vanredni profesor na Univerzitetu, bio je na čelu ove studije, a otkrio je da su imena koja počinju na E najprijatnija za uši, poput imena Emili, Elena, Ela, Eva, Evelin, koja su ušla u top 15 na listi.

I imena inspirisana cvećem su takođe ušla u prvih 25 - Lili, Ajvi i Vajolet.

Pročitajte još: Sedam ženskih imena koja znače ljubav: Možda neko od njih bude vaš izbor

Muška imena koja su u Americi ušla u top 5 su Metju, Džulijan, Vilijam, Isaija i Leo, dok su u Britaniji, očekivano, popularnija imena iz kraljevske porodice poput Džordž, Vilijam i Lui.

Lista najlepših imena sadrži po 50 ženskih i 50 muških, kako u Americi, tako i u Velikoj Britaniji, a mi vam ovog puta donosimo prvih 10.

Prvih 10 najlepših muških i ženskim imena u Americi

Metju/Sofija
Džulijna/Zoi
Vilijam/Everli
Isaija/Sofi
Leo/Rajli
Levi/Ajvi
Džozef/Pejzli
Teo/Vilou
Ajzak/Eli
Samjuel/Emili

Prvih 10 najlepših muških i ženskim imena u Velikoj Britaniji

Zejn/Sofija
Džesi/Zoi
Čarli/Rouzi
Lui/Sofi
Vilijam/Ajvi
Fredi/Fibi
Džordž/Vajolet
Ali/Vilou
Danijel/Hana
Rajli/Eli

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas