Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрез

Ови предмети у кући могу бити ОПАСНИ ЗА ДЕЦУ: Склоните их на време

Некада свакодневне ситнице и предмети које сви имамо у дому у ствари могу представљати озбиљну опасност, која може повредити малишане.

1606918691_Depositphotos_326665084_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Погледајте на које предмете треба да обратите пажњу уколико имате мало дете.

Родитељи се труде да заштите децу од опасности, али често заборављају на неке предмете који се налазе у готово сваком дому. Деца су по природи знатижељна и све што их окружује им је интересантно и чини им се узбудљивим. Управо због тога је веома важно знати које су најчешће коришћени кућни предмети на које треба припазити.

Прочитајте још: ЈЕДНОСТАВНИ САВЕТИ који ће вам помоћи да ваша беба лакше превазиђе ГРЧЕВЕ

Самостојећа огледала

Уколико у ходнику или спаваћој соби имате самостојеће огледало, размислите о томе да га склоните док дете мало не порасте. Деци су она занимљива, али ако се дете наслони на самостојеће огледало, постоји шанса да се оно сруши, а малишан може да падне преко разбијеног стакла и да се повреди. 

Фото: Депосит

Поведите рачуна да ваше дете не буде у вашој близини док пеглате веш.

Пегле/стајлери за косу

Капсуле за прање веша
С обзиром да се капсуле за прање веша могу наћи у разним бојама и привући дечју пажњу, морате повести рачуна о томе. Оне могу бити деци занимљиве, али и веома токсичне по здравље. Стручњаци предлажу да их не купујете уколико то није нужно, а ако се ипак одлучите да их користите важно је да их држите изван домашаја деце.

Уколико је кориштење топлих препарата за косу део ваше рутине, будите врло опрезни, јер уколико су они загрејани дете може да га ухвати рукицом и да се повреди. Неке пегле за косу достижу веома велике температуре и треба им више времена да се охладе. Ризик од повреда и опекотина врло је висок ако је у близини дете док користите ове производе. Такође поведите рачуна да ваше дете не буде у вашој близини док пеглате веш, јер несмотрено може покушати да ухвати пеглу и да се опече.

Предмети са оштрим ивицама

Кад добијете дете, схватићете да у свом дому имате пуно оштрих ивица (комоде, столови) које треба заштити. Због сигурности детета је важно уклонити све стаклене предмете попут ваза, али стаклене столове за кафу, посебно ако имају оштре ивице. Деца не знају да процене сигурност, а стаклени сточићи показали су се високоризичним предметом повезаним са бројним повредама.

Због сигурности детета је важно уклонити све стаклене предмете.

Прочитајте још: Знаци који говоре да ваше дете проводи превише времена на ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Магнети

Многи родитељи украшавају фрижидере магнетима, а они могу бити опасни ако заврше у устима детета, јер представљају ризик од гушења. Уколико користите магнете, држите их вишље како деца не би могла да дохвате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas