Oglas
· · Komentari: 0
BRIGA

JEDNOSTAVNI SAVETI koji će vam pomoći da vaša beba lakše prevaziđe GRČEVE

U prvih nekoli meseci života bebe često imaju grčeve u stomaku.

1606813138_Depositphotos_422301674_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Grčevi se najčešće javljaju kod jednog od pet novorođenčadi, ali su češće kod dečaka.

Grčevi se najčešće javljaju između druge i treće nedelje života, a prestaju u četvrtom ili petom mesecu.

Pročitajte još: Postporođajna depresija: Kada se javlja i koliko može da traje

Za nastanak grčeva još uvek se ne zna tačan razlog. S obzirom na to da grčevi imaju i deca koja se doje i ona koja se hrane veštačkim mlekom, način hranjenja se ne smatra uzrokom.

Ipak, ako dojite, može se raditi o tome da problem izaziva nešto što vi jedete. Drugi mogući uzroci su dijareja, loša probava, intestinalni grčevi.

Pročitajte još: Znaci koji govore da vaše dete provodi previše vremena na DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kad bebicu uhvate grčevi, probajte neke od ovih saveta:

  • Uzmite bebu u naručje, nežno je ljuljajte ili je nosite po kući.
  • Zamotajte bebu u ćebe da bi se ugodnije osećala pa je ljuljajte u kolicima ili kolievci.
  • Možete je nositi u nosiljci čvrsto privijenu na svoja prsa. Bebe vole da osetei lupanje maminog srca, to ih smiruje.
  • Neke se bebe smire tokom vožnje u autu.
  • Nežno bebi masirajte stomak, prethodno namazan toplim uljem za bebe.
  • Tihi govor bebi, puštanje lagane muzike i pevanje - kada pronađete melodiju na koju beba dobro reaguje, uvek ju možete koristiti kada je beba uznemirena.
  • Kada pričate svojoj bebi, koristite imena - obraćajte joj se i govorite da su mama/tata tu za nju.
  • Stavite na bebin trbuščić zagrijanu pelenu i nežno je masirajte. Možete koristiti i bebi termofore protiv grčeva, koji su izuzetno praktični.

Pročitajte još: Kako bebe razumeju mame? Ovo je odgovor!

I na kraju, ne zaboravite da je pravilna briga najvažnija pa svakako odvedite bebu na pregled kod doktora kako bi potvrdili da je sve u redu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas