Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина путем којих дете поручује да му недостаје љубави и пажње: Родитељи, обратите пажњу на ово понашање

Модеран начин живота има бројних предности, али понекад су родитељи толико исцрпљени свакодневним обавезама да заборављају да покажу својим малишанима љубав и пажњу

1705052801_shutterstock_2286637045.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

То, наравно, не значи да маме и тате не воле своје дете, већ му просто не покажу свакодневно љубав на начин на који то оно разуме.

Истине ради, има и родитеља који просто не умеју да покажу своју љубав, што опет не значи да не воле своје дете, али то свакако може да има утицај на малишана који се не осећа вољено.

Да бисте то избегли, важно је да научите да прочитате сигнале којима вам дете поручује да му је потребно више љубави и пажње.

1. Дете развија страх од напуштања

Први знак да је детету потребно више љубави и пажње је страх од напуштања. Малишан који се не осећа вољено се плаши да ће бити напуштен јер се осећа као да родитељима није довољно важан.

Одрастање у таквом емоционалном стању може да доведе до тога да дете када одрасте остварује везе од којих се емоционално зависан или да има мањак самопоштовања, пише гуиаинфантил.цом.

2. Покушава да привуче пажњу

Други знак мањка љубави је "позив за пажњу". Имајте на уму да је лоше понашање детета врло често само алат којим оно покушава да привуче пажњу родитеља, да их наведе да му покажу наклоност.

3. Дете је тужно

Трећи знак да је детету потребно више љубави и пажње је очигледнији – дете је тужно, апатично или љуто и такво је готово свакодневно. Ови симптоми, ако се занемаре и траје дужи временски период могу да доведу до депресије.

4. У школи му иде лошије него раније

Још један чест сигнал да је детету потребно више љубави и привржености су лоши резултати у школи или спорту којим се бави. Ако се оно осећа као да родитеље није брига шта уче ни да ли уче, којим спортом се баве, ни њих то више неће занимати.

5. Користи негативан језик

Уколико приметите да дете користи негативне изразе, који обесхрабрују или можда одједном псује, могуће је да тако жели да вам поручи да му треба више пажње и љубави.

Пазите на своје понашање као родитеља

Ако ухватите себе да сте у одређеном периоду мање пажње посветили детету него иначе, врло је вероватно да и ви имате неку личну ситуацију која вас брине и скреће вам мисли. Да бисте се посветили детету, прво морате да се побринете за себе.

Да би се дете развило у аутентичну особу каква јесте, потребна му је љубав и брига родитеља, имајте то на уму и потрудите се да малишану сваки дан покажете колико га волите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas